Altın Fiyatları Yeniden Hareketlendi

Altın Fiyatları Yeniden Hareketlendi
Altın Fiyatları Yeniden Hareketlendi
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yatırım araçları anlamında 2020 yılının kesintisiz yıldızının altın olduğu görülüyor. 2020 yılına 290 TL seviyesinde başlayan altının gram fiyatı corona virüs pandemisinde ortaya çıkan güvensiz parasal ortamda güvenli l imar olarak görülmesi ile birlikte hızla değer kazanmaya başlamıştı. Mart 2020 de başlayan hızlı yükseliş ile birlikte altının gram fiyatı 6 Ağustos tarihinde rekor seviyeye ulaşarak 480 TL’yi geçmişti. 

O tarihten sonra başta Rusya olmak üzere corona virüs aşısı ile ilgili olumlu gelişmelerin yaşanması ve kar realizasyonları ile birlikte altının yükseliş trendi durmuş ve altının gram fiyatı 443 TL’ye kadar gerilemişti. Hatta bazı ekonomi uzmanları altının olması gereken den çok daha fazla değerli hale geldiğini ve düşüşün 350 TL seviyesine kadar olabileceğini belirtmişti. Fakat beklenen olmadı ve altın fiyatlarının yönünü tekrar yukarıya çevirdiği görülüyor.

Altın Gram Fiyatı 500 TL’yi Zorlayabilir

Altın fiyatlarında tekrardan yukarı yönde bir hareketin başlaması ile birlikte altının gram fiyatının tarihi rekor seviyesi olan 500 TL seviyesine kadar yükselebileceğini ön görüyor. Özellikle Rusya’dan gelen aşı haberlerine olan güvenin az olması ve yakın zamanda corona virüs ikinci dalgasının başlamasının beklenmesi ile birlikte altın fiyatlarında yeni rekor denemeleri yaşanabilir. Altının gram fiyatı için 500 TL seviyesi psikolojik bir direnç noktası olarak gösteriliyor. Bu seviyenin aşılması ve corona virüs pandemisi ikinci dalganın etkisini arttırması durumunda altın fiyatlarının nereye kadar yükseleceğini kestirmenin oldukça zor olacağı uyarısı yapılıyor.

Borsa İstanbul Dalgalı Seyre Devam Ediyor

Borsa İstanbul dün bankacılık hisse senetlerinde yaşanan artış ile birlikte yönünü yukarı çevirse de Borsa İstanbul’un gösterge endeksi olan BIST100 endeksinin 1080 ile 1120 arasında ki yatay seyri devam ediyor. Borsa İstanbul’da yabancı yatırımcının yetersiz olması yukarı yönde kuvvetli bir artışın önüne geçiyor. Uzmanlar bu seyrin kısa ve orta vadede devam edebileceğini ifade ediyor. Yukarı yönde kuvvetli bir hareketin ancak corona virüs ile ilgili nemli pozitif gelişmeler olması ile mümkün olacağı ifade ediliyor.

Altın Fiyatları Yeniden Hareketlendi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın