MEB’den Haftada 2 Gün Yüz Yüze Eğitim Planı

MEB’den Haftada 2 Gün Yüz Yüze Eğitim Planı
MEB’den Haftada 2 Gün Yüz Yüze Eğitim Planı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mart ayından beri yüz yüze eğitime kapalı olan okulların açılış tarihini netleşmesi ile birlikte ayrıntılarda belli oluyor. Öğrenciler 31 Ağustos’ta uzaktan, 21 Eylül’de yüz yüze eğitime başlamaları planlanıyor. Salgının durumuna göre 21 Eylül tarihinde herhangi bir değişiklik olup olmayacağı ise kamuoyunun en çok merak ettiği konuların başında geliyor.

MEB Bakanı Ziya Selçuk sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda okulların açılmasıyla ilgili senaryoların tamamen hazır olduğunu belirttiği görüldü. Diğer taraftan 21 Eylül’de okullarda yüz yüze eğitimin nasıl ve hangi şartlarda verileceği ise öğrenci ve veliler tarafından yoğun bir şekilde merak ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığının üzerinde çalıştığı detaylar ise yüzde 99 oranında netleşti.  Bu planlamaya göre öğrencilerin okula geldiği gün sayısı düşürülecek, ders saatleri 40 dakikadan 30 dakikaya çekilecek bu sayede en kısa sürede maksimum fayda alınmaya çalışılacak.

Ziya Selçuk’tan Vatandaşlara Çağrı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yüz yüze eğitime 21 Eylül’de başlanabilmesi için vatandaşlara çok önemli bir çağrıda bulunduğu görülüyor. Öğrencilerin okullarına yüz yüze eğitim ile başlamaları için gece gündüz çalıştıklarını vurgulayan Bakan Selçuk” Teneffüste oynanacak temassız oyunlar bile hazır. Detaylara bu kadar titizlikle hazırlandığımız bu süreçte hâlâ maskesiz ve mesafeyi hiçe sayan insanlar görmek bizleri derinden üzüyor.” İfadelerini kullandı. “Okulları birlikte açacağız” diyen Selçuk vatandaşları bu önemli sorumluluğa sahip çıkmaya davet etti.

Ders Süresi 30 Dakikaya İniyor

Basına yansıya haberlere göre öğrencilerin okula geldiği gün sayısının 2 güne çekilmesi planlanıyor. Ders saatleri 40 dakikadan 30 dakikaya inecek. Bir günde verilecek ders sayısının artırılarak Yüz yüze eğitim iki güne düşürülmesi hedefleniyor. Anasınıfı ve birinci sınıfların eğitimin temelini alabilmeleri için bu planlamanın dışında tutulduğu ifade ediliyor. Böyle bir süreçte Bakanlığın en önemli hedefinin yüz yüze eğitime en az riskle ve en maksimum verimde başlamak olduğu belirtiliyor.

MEB’den Haftada 2 Gün Yüz Yüze Eğitim Planı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın