Altın Fiyatlarında İbre Tersine Döndü

Altın Fiyatlarında İbre Tersine Döndü
Altın Fiyatlarında İbre Tersine Döndü
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Corona virüs pandemi sürecinde yatırım araçları içerisinde yıldızı en çok parlayan hiç kuşkusuz altın olmuştu. 2020 yılına 290 TL’den başlayan altının gram fiyatı corona virüs salgının tüm dünya genelinde etkisini arttırdığı Mart ayı ile birlikte hızlı bir artışa girmişti.

Yatırımcılar için nu zorlu süreçte güvenli liman olarak görülen altının gram fiyatı Ağustos ayında 479,65 TL’ye kadar yükselmiş ve tarihi rekorunu kırmıştı. Fakat o süreçten sonra altın fiyatlarında yatay seyir görüldü. Altın fiyatlarında bu hafta yüzde 5 civarında bir düşüş yaşanırken son 2 aylık düşüşün yüzde 10 seviyesine yaklaştığı görülüyor.

Altın Fiyatlarında Düşüş Devam Edecek 

Bir ara altının ons fiyatının 2300 doları görebileceği iddiaları ise son yaşana düşüş ile boş çıkmış oldu. Altının ons fiyatında bu hafta gerçekleşen yüzde 4,7 düşüş ile son 1,5 ayın en büyük haftalık düşüşün gerçekleştiği görülüyor. 18 Eylül’de bin 951 dolara kadar yükselen altının ons fiyatı, dün bin 858 dolarla 21 Temmuz tarihinden veri en düşük noktaya geriledi. Altının ons fiyatında 2 bin 63 dolarlık rekor seviyenin görüldüğü 6 Ağustos tarihinden beri yaşanan düşüşün ise yüzde 10’a ulaştığı ve bu düşüşün devam edeceği ifade ediliyor.

Dünya piyasalarında dolarda yaşanan güçlenme ile birlikte altında ki düşüş eğiliminin devam edeceği belirtiliyor. Altının on fiyatının 1800 dolarında aşağısında inmesi bekleniyor. Bu süreç dolarda ki artışın devam etmesi ile paralele olarak devam edeceği ön görülüyor.

Altının Gram Fiyatı 440 TL’ye İnebilir

Küresel piyasalarda dolar fiyatlarında ki artış ile birlikte altın fiyatlarının düşmesi ile birlikte ülkemizde de aşağı yönde kuvvetli bir hareket yaşanıyor. Ekonomi uzmanları altının gram fiyatının kısa vadede 440 TL’ye kadar inebileceğini belirtiyor. Altın fiyatlarında ki en büyük endişe ise olası corona virüs 2. dalgasının etkisinin beklenenden çok daha büyük olması olarak nitelendiriliyor.

Altın Fiyatlarında İbre Tersine Döndü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın