Öğretmenlerin Ek Ders Mağduriyeti Artıyor

Öğretmenlerin Ek Ders Mağduriyeti Artıyor
Öğretmenlerin Ek Ders Mağduriyeti Artıyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eğitim camiasında tam anlamıyla bir ek ders kaosu yaşanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından İl MEM’lere gönderilen yazılarda öğretmenlerin maaş karşılığı ek derslerini doldurmaları halinde fazla ders saatleri kadar ek ders alacakları belirtiliyor. Fakat uzaktan eğitim sürecinde öğretmenlere aynı anda birçok sınıf tanımlanıyor.

Böylece öğretmenler aynı anda birden fazla sınıfa EBA üzerinden canlı ders veriyor. Fakat birden fazla sınıfa aynı anda canlı ders verilmesine rağmen MEB bunu sadece bir ders saati olarak tanıyor. Hal böyle olunca her gün saatlerce canlı ders yapan öğretmenlerin ek ders alma şansları kalmıyor.

Öğretmenler Uzaktan Eğitim Sürecinde Çok Daha Fazla Yıpranıyor

Öğretmenlerin en çok şikâyet ettikleri nokta ise uzaktan eğitim sürecinde günde saatlerce EBA üzerinden canlı ders anlatılmasının, bu dersler için bilgisayar üzerinden saatlerce hazırlık süreci, öğrencilerle WhatsApp üzerinden sürekli koordinasyon kurulması ve rehberlik yapılmasının son derece zor ve yıpratıcı olduğu ifade ediliyor.

Birçok öğretmen uzaktan eğitim sürecinin yüz yüze eğitimden çok daha zor zahmetli ve emek gerektirdiğini belirtiyor. Tüm bunlara rağmen ek ders alamayacak olmalarının büyük bir haksızlık olduğu ifade ediliyor. Bu yapılanın emeğe saygısızlık olduğu Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu duruma biran önce çözüm bulması gerektiği ifade ediliyor. 

Sosyal Medyada Büyük Tepki Var

On binlerce öğretmen çeşitli sosyal medya platformları üzerinden paylaşım yaptıkları görülüyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ise konu ile ilgili olarak şimdiye kadar konu ile ilgili bir açıklama yapılmadığı görülüyor. Fakat tepkilerin artması ile birlikte Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri geçtiğimiz ikinci dönem olduğu gibi öğretmenlerin ders yükü ve okulda olduğu sürede alması gereken ek ders ücretinin uzaktan eğitim sürecinde de ödeyebileceği ifade ediliyor. Özellikle uzaktan eğitim sürecinin hazırlık aşamasının oldukça zahmetli olması ile birlikte MEB tarafından alınan karadan geri adım atılması bekleniyor.

Öğretmenlerin Ek Ders Mağduriyeti Artıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın