Altın Tekrar Rekorla Döndü

Altın Tekrar Rekorla Döndü
Altın Tekrar Rekorla Döndü
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

5 Haziran 2020 tarihinde 366 TL seviyesinde olan altın fiyatları o tarihten sonra önlenemez bir şekilde yükseldiği görüldü. Ardı ardına tarihi rekorları kıran altın fiyatları 29 Temmuz tarihinde 442 TL’yi gördükten sonra yaklaşık 1 hafta yatay bir seyir izlemişti. Hatta bazı ekonomi uzmanları altın fiyatlarının doyum noktasında ulaştığı yönünde ifadeler kullanmışlardı. Fakat durumun hiçte öğle olmadığı ve altının sadece soluklandığı yükselişin tekrar başlaması ile birlikte anlaşılmış oldu.

Altının Gram Fiyatı 500 TL’yi Görebilir

Bayram sonrasında tekrar yükselişe geçen altının gram fiyatının 456 TL’ye kadar yükseldiği görülüyor. Uzmanlar altında ki bu yükselişin devam etmesinin ise kuvvetle muhtemel olduğunu ifade ediyor. Bu süreçte altının gram fiyatında 4,70 TL seviyesinin aşılması durumunda Ağustos ayı sonuna kadar 500 TL seviyesini görebileceği konuşuluyor. Özellikle dünya genelinde corona virüs salgınının hala devam etmesi ve yakın bir gelecekte bu durumun son bulmayacağının anlaşılması ile birlikte pek çok yatırımcı için altın en güvenli ve kazançlı liman olma özelliğini devam ettiriyor. Dünya genelinde Borsalara olan temkinli yaklaşımın devam etmesi ile birlikte altın fiyatlarında ki yükselişin nereye kadar devam edeceği ise dünya genelinde ki yatırımcıların en çok merak ettiği hususların başında geliyor.

İkinci Dalga Gelirse Altın Fiyatları Tahmin Edilemez Seviyeye Yükselebilir 

Altın fiyatları ile ilgili yapılan tahminler ise oldukça çeşitlilik gösteriyor. Bu noktada en çarpıcı tahmin ise gram fiyatının corona virüste dünya genelinde kinci dalganın başlaması halinde altının gram fiyatının 900 TL’yi geçebileceği oluyor. Böyle bir durumda dünya üzerinde en güvenilir yatırım aracı olarak altının kalacağı ve yatırımcıların büyük zararlara uğramamak adına tüm birikimlerini altına yatıracakları iddia ediliyor. Bu durum ülkemiz içinde geçerliliğini koruyor. 1000 sayısının üzerine çıkan vaka sayısı ile birlikte ülkemizde vatandaşların altına olan ilgisinin artarak devam edeceği ifade ediliyor. Çeyrek altın fiyatlarının 750 TL’ye yükselmesi ise vatandaşları en çok endişelendiren durumların başında geliyor.

Altın Tekrar Rekorla Döndü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın