Eğitime Hazırlık Ödeneği Belli Oldu

Eğitime Hazırlık Ödeneği Belli Oldu
Eğitime Hazırlık Ödeneği Belli Oldu
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Okulların 31 Ağustos tarihinde açılacağının açıklamamsı ile birlikte öğretmenlere her sene verilen ‘’Eğitime Hazırlık Ödeneği’’ tutarları ve ödenme tarihleri netleşti. Buna göre 15 Eylül tarihine kadar öğretmenlere 1200 TL 82 kuruş ödeme yapılacak. Sözleşmeli öğretmenlere ise SGK kesintisi nedeniyle 1032 TL ödeme yapılacak. Ödemeler 31 Ağustos tarihinden itibaren ödenmeye başlanacak olsa da tüm Türkiye genelinde ödemelerin tamamlanması her sene olduğu gibi 2 haftalık süreci bulacak.

Okullar Açılmazsa Ne Olacak

Eğitimcilerin akıllarında ki en önemli soru ise okulların yüz yüze açılmaması durumunda ‘’Eğitime Hazırlık Ödeneği’’ bedelinin alınıp alınmayacağı konusu oluyor. Fakat MEB tarafından yapılan açıklamada okulların açılmaması gibi bir seçeneğin olmadığı sadece hangi metotta açılacağının net olmadığı ifade ediliyor. Bu sebeple okullar ister hibrit, ister se online eğitim yolu ile açılsın tüm eğitimciler bu haklarını alacaklar. Özellikle EBA üzerinden verilen online eğitimde öğretmenlerin zaman ve materyal anlamında çok yoğun bir çalışması olduğu ifade ediliyor.

Hatta bazı öğretmenlerin sırf daha kaliteli bir online eğitim vermek adına şu dönemde oldukça pahalı olmasına rağmen bilgisayarlarını yeniledikleri belirtiliyor. Bu sebeple bu süreçte verilen ‘’Eğitime Hazırlık Ödeneği’’ bedelinin öğretmenlerin sonuna kadar analarının ak sütü gibi helal olacağı ifade ediliyor.

Bakan Koca’nın Açıklamaları Moralleri Bozdu

Eğitim camiasında okulların 31 Ağustos tarihinde açılarak öğrencilere kavuşacak olmanın heyecanı yaşanırken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklamalar büyük kaygı ve endişe yarattı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın bayram ziyaretleri ve sahillerde yaşanan tıka basa görüntülerin kaygı verici olduğu ve etkilerinin vaka sayısında büyük artışa neden olabileceği açıklamaları okulların tamamen yüz yüze açılma şansının iyice azalttığı ifade ediliyor. Eğer tahminler doğru çıkar ve önümüzdeki 2 haftada vaka sayıları 2 bine kadar tırmanırsa online eğitime bir süre daha devam edilme sorunluluğu ortaya çıkabilir. Okullarından uzak kalan öğrenci ve öğretmenler tüm önlemlerin alınarak okulların açılması gerektiğini ifade ediyor.

Eğitime Hazırlık Ödeneği Belli Oldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın