Ankara’da Toplu Taşımalara Maskesi Binilemeyecek

Ankara’da Toplu Taşımalara Maskesi Binilemeyecek
Ankara’da Toplu Taşımalara Maskesi Binilemeyecek
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Özel Araçlarda da Uygulanacak

İstanbul’da uygulamaya konulan toplu taşımada maske kullanımı zorunluluğu şimdi de Ankara’da uygulanacak. 12 Nisan tarihli karara göre toplu taşımalara maske olmadan binilmeyecek. Sadece toplu taşıma araçlarında değil aynı zamanda şahsi araçlarda da eğer birden fazla kişi bulunuyorsa maske kullanımı zorunlu tutulacak. 

Getirilen maske zorunluluğu bu gece yarısından itibaren uygulanmaya başlayacak. Ayrıca toplu taşıma araçlarının yolcu kapasitesinin yarısı kadar yolcu alabilmesi mümkün olacak. Böylelikle yolcuların aralarındaki mesafeyi ayarlamalarına imkan sunulacak. Ayrıca toplu taşıma araçlarında dezenfektanlar bulunacak. 

Alınan karara göre sokaklarda atık toplayıcılığı yapmak da bir süreliğine yasaklandı. Zira atık toplayıcılarının pek çok ortam ile temas etmesi taşıyıcılık riskinin artmasına neden oluyor. Ankara Valisi Vasip Şahin başkanlığında toplanan kurulda alınan bir diğer karar da hayatını tek başına idame ettiremeyecek durumda olan engellileri ilgilendiriyor. Zira alınan karara göre bu durumda olan ve sokağa çıkma yasağına takılan engellilerin gerekli tedbirleri almak şartıyla sokağa çıkmalarına müsaade edilecek. Fakat gereken tedbirlerin alınmaması durumunda cezai işlem uygulanacağını da ifade etmek gerekir. Alınan bu kapsamlı tedbirlerin karşılığını vermesi ve biran önce salgının kontrol altına alınması herkesin ortak temennileri arasında yer alıyor.

Ankara’da Toplu Taşımalara Maskesi Binilemeyecek

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın