İkinci Elde En Çok Satan Marka Mart Ayında da Değişmedi

İkinci Elde En Çok Satan Marka Mart Ayında da Değişmedi
İkinci Elde En Çok Satan Marka Mart Ayında da Değişmedi
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Satışlar Düştü

Koronavirüs vakasının baş göstermesi ikinci el araç piyasasını da olumsuz etkiledi. INDICATA tarafından hazırlanarak kamuoyu ile paylaşılan verilere göre  Mart ayında ikinci el araç satışlarında düşüş gerçekleşti. Bu düşüş geçtiğimiz aya göre %3 oranında gerçekleşirken bir önceki seneye göre %8 seviyesinde gerçekleşti. 

İkinci el piyasasında en çok satan araç markası yine Volkswagen olurken en çok satan modeli de Passat oldu. VW’nin ardından Renault ve Ford geldi. Satılan ikinci el araçların %80’inin binek araçlar olduğu gözlemlenirken %20’sinin de hafif ticari araçlar olduğu belirlendi. Ticari araç satışlarında ilk sırayı Fiat Doblo almaya devam ediyor. 

En Hızlı Satan Marka

Türkiye’de online araç pazarlarında en hızlı şekilde satılan markanın Opel olduğu da açıklandı. Süre olarak 30 gün verilirken en yavaş satan aracın da 45 günle Mercedes Benz olduğu belirlendi. Bu veriler ikinci el araç alacak ya da satacak kişiler için oldukça önemli bilgiler veriyor. Koronavirüs nedeniyle ikinci el araç piyasasının da yavaşlaması ve fiyatların bir nebze daha düşmesi bekleniyor. Sokağa çıkma yasağı da araç satışları konusunda oldukça etkili bir rol oynamaya devam edecektir.

İkinci Elde En Çok Satan Marka Mart Ayında da Değişmedi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın