AÖF 2020 Online Sınavları Açıklandı

AÖF 2020 Online Sınavları Açıklandı
AÖF 2020 Online Sınavları Açıklandı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yüzbinlerce öğrencinin merakla beklediği AÖF Bahar dönemi dönem sonu sınavları sıvan tarihinden yaklaşık 16 saat sonra resmi siteden açıklandı. Genel itibari ile sınav elektronik ortamda olduğundan dolayı başarı ortalamasının yüksek olmasına rağmen yüksek ortalama sebebiyle pek çok öğrencinin bekledikleri yüksek not baremlerini alamadıkları görüldü. Hatta bu süreci not ortalamasının 2’nin üzerine taşıma konusunda büyük bir fırsat olarak gören on binlerce kişinin açıklanan not baremleri sonrasında büyük bir hayal kırıklığı yaşadıkları görülüyor.

Sosyal Medyada Tepki

AÖF tarafından sınav sonuçlarının 16 saat gibi kısa bir sürede açıklanmasına rağmen sınava giren birçok kişi sonuçlardan şikayet ediyor. Geçmiş senelerde çok daha düşük puanlarla çok daha yüksek not alındığı ifade edilirken pek çok kişi uygulanan çan eğrisi sistemi ile mağdur edildiklerini belirtiyor. Daha önceki yıllarda geçmek için rahatlıkla yeten ortalamaların bu sınavda yetersiz kaldığı belirtiliyor. Özellikle internet ve bilgisayarı iyi kullanan ve yeterli donanıma sahip olanların çok yüksek notlar aldığı ifade ediliyor. Fakat yeterli internet ve donanıma sahip olmayanların kendi bilgileri ile bir şey yapmaya çalıştıkları fakat bunun yükselen not ortalaması ile bu çabanın yetersiz kaldığı eleştirileri yapılıyor. Bu sebeple yaz okulu uygulamasında bu mağduriyetin giderilmesine yönelik çalışmaların yapılması talep ediliyor.

AÖF’den Tarihi Mezun Sayısı

Pandemi nedeniyle AÖF tarafından internet ortamında gerçekleştirilen bahar dönemi sınavları ile birlikte geçmişte bazı derslere takıldıkları için mezun olamayan on binlere adayın mezun oldukları bilgisine ulaşıldı. AÖF mezun ortalamasına bakıldığında 2020 yılı diğer senelere göre yüzde 50 oranında daha fazla mezunun olduğu yıl olarak tarihe geçti. Bu sayede AÖF bünyesinde uzun süreler boyunca oluşan yığılmanın da önemli ölçüde azaldığı belirtiliyor. Eğer yaz okulu sınavlarının da pandemi süreci sebebiyle online yapılması halinde mezun sayısının rekor seviyeye ulaşacağı ön görülüyor. Fakat Anadolu Üniversitesi Yönetim Kurulu’nun yaz okulu sınavlarının mümkün olduğunca yüz yüze yapmayı amaçladığı iddia ediliyor.

AÖF 2020 Online Sınavları Açıklandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın