Netflix Tartışması Büyüyor

Netflix Tartışması Büyüyor
Netflix Tartışması Büyüyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye güne dünyanın en popüler dijital yayın yapan şirketi olan Netflix ile ilgili iddialarla girdi. Özellikle karantina döneminde Türkiye’de ki abone sayısını katlayan ve son dönemde Türkiye izleyicisi için özle içerikli ve diziler hazırlayan platformun çektiği Türk dizilerini durduğu iddia ediliyor. Bu kararın nedeni olarak ise RTÜK tarafından son dönemde Türkiye için çekilen içeriklere karışılması ve yoğun bir şekilde sansür uygulanması çabası olarak gösteriliyor.

Netflix Türkiye’den Çekilebilir

Bir süredir RTÜK ve Netflix arasında çeşitli görüşmeler yaşanıyordu. Hatta geçtiğimiz aylarda ilk sezonu yayınlanan ve oldukça ses getiren AŞK 101 dizisinde yer alan eşcinsel karakterin RTÜK uyarısı ile sansürlendiği iddiaları uzun süre gündemi meşgul etmişti. Fakat aradan geçen süre zarfında RTÜK baskısını oldukça arttırmış ve platformun Türkiye halkı için yayınladığı ve yayınlamayı planladığı dizilerle ilgili çeşitli sansür taleplerinde bulunmuştu. Bu duruma daha fazla sessiz kalamayan Netflix yönetiminin resti çektiği ve tüm Türk dizilerinin çekiminin durdurduğu iddia ediliyor. Hatta platformun Türkiye’den tamamen çıkmayı düşündüğü de kulislerde yoğun bir şekilde dillendiriliyor. Böyle bir durumun gerçekleşmesi ise Türkiye’nin imajı açısından son derece olumsuz olabileceği belirtiliyor.

Sosyal Medyada Netflix Tepkileri

Konu ile ilgili olarak dün geceden itibaren olayın duyulması ile vatandaşların sosyal medyadan Netflix hastag’i ile yorum yaptıkları görülüyor. Yorumların çok büyük bir bölümü ise böyle bir yasaklamanın kesinlikle kabul edilemeyeceği yönünde oluyor. Pek çok kişi Netflix’in paralı bir platform olduğu ve herkesin üye olup olmama noktasında özgür olduğunu ifade ediyor. Sakıncalı ve cinsellik içeren içeriklerin ise platform üzerinde ki kısıtlama ayarı ile rahatlıkla engellenebileceğini ifade ediyorlar. Sosyal medyada son 24 saatte konu ile ilgili atılan tweet sayısının 100 bini geçtiği ve gelen tepkiler üzerine RTÜK tarafından geri adım atılabileceği iddiaları kulislerde dolanıyor. Netflix Türkiye sosyal medya hesaplarından ise henüz konu ile ilgili resmi bir açıklamanın yapılmadığı görülüyor.

Netflix Tartışması Büyüyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın