AÖF Sınavları Online mı Olacak Belli Oldu? Resmi Açıklama Geldi

AÖF Sınavları Online mı Olacak Belli Oldu? Resmi Açıklama Geldi
AÖF Sınavları Online mı Olacak Belli Oldu? Resmi Açıklama Geldi
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Anadolu Üniversitesi tarafında Açıköğretim “AÖF”,İktisat ve İşletme Fakülteleri için 2020-2021 öğretim yılı bahar dönemi “ara sınav” duyurusu yayımlandı. AÖF ara sınavları online mı olacak belli oldu. Diğer üniversitelerin online uzaktan sınav açıklamasının ardından AÖF de kararını vererek sınavların online olarak yapılmasına karar verdi.

Koronavirüs salgını kapsamında 1. Dönem sınavları da online olarak gerçekleştirilmişti. Anadolu Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada sınavlarda adayların mağdur edilmeyeceği ve gerekli kararın alınacağı açıklaması gelmişti. Bu kapsamda AÖF’de de sınav tarihleri belirlenerek nihai çevrim içi sınav kararı yayımlandı.

aof-online-sinav-tarihleri.jpg

AÖF Online Sınav Tarihleri

2 ve 6. yarıyıl dersleri için 10-11 ve 12 Nisan 2021 tarihlerinde online sınavlar yapılacak.

Ayrıca 4. ve 8. yarıyıl dersleri için ise 17-18 ve 19 Nisan 2021 tarihleri için online sınavlar yapılacak.

AÖF Online Sınav Esasları Nelerdir?

AÖF online sınavları dersin özelliğine göre “yazılı, sözlü, ödev, uygulama, proje” şeklinde yapılabilir. AÖF online sınavları “çoktan seçmeli, açık uçlu, kısa cevaplı, doğru-yanlış, eşleştirme” şeklinde olabilir. Sınavlara katılım sağlamazsanız MAZERET sınavı olmayacaktır. Adayların bu hususa dikkat etmesi gerekiyor.

AÖF Sınav Uygulaması Nasıl Olacak?

Destek alınmaması hükmü: AÖF’de online sınavlar kişiye özel olarak hazırlanmaktadır. Öğrenciler, online olarak yapılacak sınavlarda yalnız olmaları ve online sınav sorularını herhangi bir yerden veya kişiden destek almadan bireysel olarak cevaplaması gerekiyor. Sorumluluk bu kapsamda adaya aittir.

Sınavın gizliliği hükmü: Öğrenci kendisine özel hazırlanmış sınavın gizliliğinden sorumludur. Öğrenci sınav sorularını ve cevaplarını başkasına gösteremez, başkasıyla paylaşamaz, kopyalayamaz ve yayınlayamaz denilmektedir.

Sınavda dikkat edilecek hususlar: Öğrenci, sayfada sadece soru paneli üzerindeki butonlara tıklayarak sınavını tamamlamakla yükümlüdür. AÖF online sınavlarında öğrenci sınav başladıktan sonra aktif oturum içinde soruyu görme, sonraki soruya geçme gibi normal sınav akış işlemleri dışında şu aktiviteleri yaparsa uyarı verilecektir:

Tarayıcıyı kapatma, sayfayı yenileme, sayfada geri tuşuna basma, tam ekrandan çıkma gibi herhangi bir işlemin yapılması anormal aktivite olarak değerlendirilmektedir. İlk seferde uyarı verilecektir. Devam ederse sınav sonlandırılacaktır.

Sorumluluk öğrencide: Online sınavlar için kurallara aykırı hareket edilmesi, anormal aktivitelerin tespit edilmesi, öğrenciden kaynaklanan teknik sorunlara dair tüm nedenlerle sınavın tamamlanamazsa sorumluluk öğrencide olacak.

Hangi durumlarda sınavlar yüz yüze olacak?

Daimi veya geçici engelli ya da hastalık, tedavi gibi nedenlerle özel gereksinime ihtiyacı olan öğrenciler ile internete ve bilgisayara erişimi olmayan öğrenciler, ilgili birim tarafından belirlenen tarihler arasında ve belirlenen usulle başvuru yapmaları durumunda öğrencinin sınavları, Üniversite tarafından sağlanacak ortamlarda ve görevlendirilen sınav görevlilerinin yardımı ile gerçekleştirilebilecektir.

Cezaevlerinde ve tevkifevlerinde bulunan öğrencilerin sınavları yüz yüze yapılabilir.

AÖF Sınavları Online mı Olacak Belli Oldu? Resmi Açıklama Geldi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın