Ayasofya’da İlk Namaz 24 Temmuz’da Kılınacak

Ayasofya’da İlk Namaz 24 Temmuz’da Kılınacak
Ayasofya’da İlk Namaz 24 Temmuz’da Kılınacak
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ayasofya Danıştay’ın aldığı iptal kararı sonrasında Cumhurbaşkanı tarafından alınan kararla cami olarak ibadete açılmıştı. Fatih Sultan Mehmet’in kutlu mirası olan Ayasofya’nın ibadete açılması yurt içinde birçok kişi tarafından sevinçle karşılanırken birçok yabancı ülke bu duruma tepki göstermişti. Gerçekleşen tepkilere aldırış etmeyen Türkiye Ayasofya için ilk ibadet tarihini açıkladı. Buna göre 24 Temmuz tarihinde 500 kişilik cemaatle Ayasofya  Cami’sinde toplu namaz kılınacak.

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Resmen cami olan ve Diyanet İşleri Başkanlığı’na devredilen Ayasofya’da 86 yıl aradan sonra cemaatle ilk namaz 24 Temmuz Cuma günü kılınacak olması yurtta ve İslam aleminde büyük bir memnuniyet yarattığı görüldü. Sultanahmet Meydanı’nda 500 kişilik cemaatle kılınacak toplu Cuma namazını Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın kıldıracağı açıklandı. Ayrıca alınan karar doğrultusunda Diyanet İşleri tarafından Ayasofya Camisine iki imam ve dört müezzin atandığı bilgisi paylaşıldı.

Siyasette Tartışma Konusu Olmaya Devam Ediyor

Ayasofya’nın ibadete açılması süreci sonrasında da siyasette tartışmalar devam ediyor. Özellikle muhalefet partileri Ayasofya’nın ibadete açılması sürecinin siyasi malzeme yapılmaması gerektiği şeklinde yorumlar yapıyorlar. Fakat Ak Parti ve MHP cephesi alınan bu cesur ve iradeli karardan dolayı bu başarıyı kendilerinde görüyor. Son yapılan ankette ise Ayasofya’nın cami olarak tekrar ibadete açılmasına sürecine destek verenlerin sayısı yüzde 80 olarak görülürken kararsızlar dışında eski statüsünü savunan kişi sayısının yüzde 10’larda kaldığı görülüyor.

İlk Cuma Namazına Kimler Davet Edilecek

Siyasette en çok konuşulan diğer bir konu ise 24 Temmuz tarihinde kılınacak ilk Cuma namazına kimlerin davet edileceği hususu oluyor. Muhalefet parti liderlerinin davet edilip edilmeyeceği ise şimdilik bilinmiyor. Fakat Ak Parti içerisinde ki genel eğilimin dileyen tüm parti lider ve yöneticilerinin davet olmaksızın Ayasofya’da 86 yıl sonra kılınacak ilk namaza gelebilmeleri şeklinde oluyor. Bu kararın oy oranları nasıl etkileyeceği ise yapılacak anketlerle belli olacak.

Ayasofya’da İlk Namaz 24 Temmuz’da Kılınacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın