Türkiye 2020 Yılı Turizminde Başarıyı Yakalayabilir mi?

Türkiye 2020 Yılı Turizminde Başarıyı Yakalayabilir mi?
Türkiye 2020 Yılı Turizminde Başarıyı Yakalayabilir mi?
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Covid – 19 Pandemisinin Avrupa civarlarında hızını optimum seviyede geriletmesi ile beraber Türkiye’ de turizme yönelik çalışmalar yapılmaya başlandı. Aylardır karantinada olan Avrupa turistlerinin gözü Türkiye turizminde.

Uzun yıllardır doğası, denizi ve eğlence hayatıyla tüm Avrupa’ nın tatil cenneti olarak belirlediği ve Türkiye turizmi açısından büyük kazanç elde ettiren tatil beldelerimiz, yerli yabancı tüm turistlerine yönelik pandemi tatili çalışmalarına tam gaz devam ettiriliyor. 

Otel sahipleri yüksek güvenlikli sağlık kuruluşları ile tüm tatil alanlarını her gün 3 kez dezenfekte ettiriyor ayrıca toplu kullanım alanlarında sosyal mesafe adına alan genişletmesine de gidiyor. Özellikle Antalya gibi otel cenneti olan geniş yüksek kapasiteli alanlardaki sağlık çalışmaları da tam sürat devam ettiriliyor. Tüm bunların yanında akıllara ekonomi olarak düşündürücü gelen turizmde başarılı olma adımı geliyor. 

Turizmde Bir Önceki Yıl ile Karşılaştırma 

Turizm sektörü ülkemiz için çok büyük önem arz eden bir faktördür. Ülkemizin sahip olduğu doğal iklimi, doğası ve denizi ile birçok farklı ülkeden gelen tatilciler özellikle Ege ve Akdeniz kıyılarını bir doğal cennet olarak tanımlıyor.

Tüm bunların yanı sıra corona virüs tatili olarak da bu yıl otellerin yanı sıra yerli tatilciler bungalov evler daha dağlık alanlar ve günlük kiralık evlere yönelim sağladılar. Hal böyle olunca TÜİK verilerine göre 2019 yılında 2020 ilk 6 aylık turist verilerinin beklenenden çok daha aşağı seviyelerde olduğu dikkat çekti.

Verilere göre 60 milyon turist beklentisi varken özellikle pandeminin peak yaptığı seviyede 40 milyar lira gelirin neredeyse çeyreğin çeyreği bile yakalamayacak gibi duruyor. Bu anlamda düşünüldüğünde ekonomik olarak da sağlık da olduğu gibi çöküş yaşanması turizmde 2020 yılı sonlarına doğru büyük bir çöküş olacağı anlamına geliyor.

Türkiye 2020 Yılı Turizminde Başarıyı Yakalayabilir mi?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın