Aylık ve Yıllık Bazda En Çok Kazandıran Altın Oldu

Aylık ve Yıllık Bazda En Çok Kazandıran Altın Oldu
Aylık ve Yıllık Bazda En Çok Kazandıran Altın Oldu
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Altın Kazandırmaya Devam Ediyor

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından 2020 Nisan ayına ilişkin yatırım araçları gelirleri açıklandı. En yüksek geliri getiren külçe altın oldu. Altın yüzde 13,39 kazandırırken, dolar yüzde 6,66 ve euro yüzde 4,80 kazandırdı. Devlet iç borçlanma senetleri ise yatırımcısına kaybettirdi. Bist 100 endeksi de yüzde 6,16 oranında yatırımcısına kaybettirdi. 

Korona virüsle mücadele günlerinde altının yükselişi hız kazanırken, dolar da altını takip etti. Euro beklenen yükselişi sağlayamadı ve dolar ile arasındaki makas kapanmaya başladı. 
3 aylık getiriye bakıldığında yine en çok kazandıran yatırım aracı altın oldu. Altı aylık değerlendirmede de sonuç değişmedi. Külçe altın yıllık değerlendirmede de yatırımcısına en yüksek reel getiriyi sağladı. 

Güvenli Liman Değişmedi

Türk toplumunda yatırım yapma alışkanlığı altına meyillidir. Altın her zaman güvenli liman olarak bilinir ve yatırımcısına kaybettirmemesi ile tercih sebebidir. Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs günlerinde de yine kazanan altın yatırımcısı oldu.

Ülkemizde henüz korona virüs vakası görülmeyen son gün olan 10 Mart’ta çeyrek altın 525 lira seviyesindeydi. Salgınla mücadele ile geçen 2 aylık zaman diliminin sonunda çeyrek altın şu anda 650 lira seviyesine kadar yükseldi.

Aylık ve Yıllık Bazda En Çok Kazandıran Altın Oldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın