Aylıksız İzinden Dönen Öğretmenleri Valilikler Değerlendirecek

Aylıksız İzinden Dönen Öğretmenleri Valilikler Değerlendirecek
Aylıksız İzinden Dönen Öğretmenleri Valilikler Değerlendirecek
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MEB Görüş Verdi

Okullarda korona virüs nedeniyle uzaktan eğitime geçildi. Bu süreçte aylıksız izinde olan pek çok öğretmen göreve dönmek için başvuru yaptı. Böylece yine evde olmalarına rağmen maaş almaya devam edebileceklerdi. İşte bu durumu kötü niyetli bulan MEB tüm başvuruların reddedilmeyeceğini ancak kötü niyetli olanların reddedileceğini söyledi. İşte başvuruların nasıl ayrılacağı, kimler tarafından değerlendirileceği bilinmiyordu. 

Bir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından MEB’den görüş istendi. Aylıksız izinlerden dönüş, başlama ve ek ders ücretleri soruldu. MEB geri dönüş yapmak isteyen öğretmenlerin başvurularının valiliklerce inceleneceğini açıkladı. Bu konuda valiliklerin takdir hakkı vardır. Kötü niyetli görülen başvuruları reddetmek ya da uygun görülen başvuruları kabul etmek valiliklerin görevi olacaktır. Daha önce eşi işsiz kalan öğretmenin geri dönüşünün iyi niyetli olduğu ve onaylanacağı açıklanmıştı. Bu tür başvurular valilikler tarafından onaylanacaktır. Ayrıca valiliklerin bu işlemleri yaparken kovid 19 önlemlerini de göz önünde bulundurmaları istendi.

Ek Ders Ücretleri Ödenmeyecek

Eğer valilik bir öğretmenin aylıksız izinden dönüşünü kabul etmişse de ders görevi olmadığı için ek ders ücreti de söz konusu olmayacaktır. Göreve yeniden başlayan öğretmenlere ek ders ücreti ödenemeyecektir. MEB bu konuda kesin bir görüş verdi.

Aylıksız İzinden Dönen Öğretmenleri Valilikler Değerlendirecek

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın