Bakan Koca Vaka Sayısı En Çok Artan ve Azalan İlleri Açıkladı

Bakan Koca Vaka Sayısı En Çok Artan ve Azalan İlleri Açıkladı
Bakan Koca Vaka Sayısı En Çok Artan ve Azalan İlleri Açıkladı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığında geçen hafta toplanan kabinede çok önemli kararlara imza atılmış ve normalleşme süreci için il adım atılmıştı.

Hafta Sonu Kısıtlamaları

Yeniden normalleşme kapsamında bu hafta sonu itibarıyla da risk gruplarına göre birçok ilde kısıtlamalar hafta sonu itibarıyla kaldırılmıştı. Düşük ve Orta riskli illerde Cumartesi ve Pazar Günleri kısıtlama kalkarken, yüksek ve çok yüksek riskli illerde sadece Cumartesi günü kısıtlama kalktı ve Pazar günü sokağa çıkma kısıtlaması devam etti.

Öte yandan akşam 21.00’dan sabah 05.00’a kadar 81 ilimizde sokağa çıkma kısıtlamaları halen devam etmektedir.

Risk Grupları Güncelleniyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz gün de 27 Şubat ile 5 Mart vaka listelerini iller bazında açıklamış ve risk grubu değişecek iller belli olmuştu. Bu kapsamda Koca son açıklamasında vaka sayısı en çok artan ve azalan 5 ilimizi açıkladı.

Koca: Riski Tüm İllerde Düşürelim

Bakan Koca açıklamasında tüm illere atıf yaparak birbirine örnek olmasını ve riskin düşürülmesini istedi. Bu kapsamda “Ağrı Adıyaman’a, Batman Samsun’a, Bingöl Ordu’ya, Bitlis Balıkesir’e, Diyarbakır İstanbul’a, Mardin Trabzon’a, Van İzmir’e, Siirt Rize’ye, Hakkâri Sinop’a, Şanlıurfa Konya’ya, Şırnak Zonguldak’a, Uşak Tokat’a, Iğdır Giresun’a örnek olsun! Riski tüm illerde düşürelim.” Açıklamasında bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamasında tedbirlere birlikte uyalım dedi ve tüm illerin MAVİ kategoriye girmesi için gayret gösterilmesini talep etti.

Vaka Sayısı En Çok Artan İller

Son hafta itibarıyla 100 bin nüfusta vaka görünme oranı en çok artan iller şu şekildedir: Sinop, Kilis, Samsun, Amasya ve Edirne olarak açıklandı.

iller2.jpg

Son hafta itibarıyla 100 bin nüfusta vaka görünme oranı en çok azalan iller şu şekildedir: Ordu, Bolu, Trabzon, Nevşehir ve Karaman olarak açıklandı.

iller1.jpg

Bakan Koca Vaka Sayısı En Çok Artan ve Azalan İlleri Açıkladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın