Bayram Sonrasında Ekonomide Kritik Hafta

Bayram Sonrasında Ekonomide Kritik Hafta
Bayram Sonrasında Ekonomide Kritik Hafta
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bayram öncesinde para piyasalarında çok büyük dalgalanmalar yaşanmıştı. İlk olarak Avro ile başlayan döviz hareketliliği daha sonra dolar ile devam etmişti. Hatta bayram öncesinde Dolar TL kurunun 4 defa 7,02 seviyelerine kadar geldiği görüldü. Yine Avro fiyatları da 7,28 TL seviyelerine kadar ulaşmıştı. Fakat Kamu bankaları tarafından yapılan müdahale ve 7,02 seviyesinde bulunan direnç ile birlikte Dolar TL kuru seviyesi 6,97 seviyesinde yatay seyrediyor. Fakat bayram sonrasında özellikle ülkemizde artan corona virüs vakaları ile birlikte Dolar TL kurunda tekrara 7,02 seviyelerinin denenebileceği ifade ediliyor.

Eğer dolar kuru bu direnç seviyesini aşarsa 7,20 seviyesine bir yükseliş olabileceği ifade ediliyor. Tam tersi bu direnç yine korunursa bu kez geri çekilmenin 6,90 seviyesine kadar olabileceği ifade ediliyor. Bu noktada belirleyici dönem ise hafta sonuna kadar yaşanacak 4 günlük süreç olacak.

Altın Fiyatlarında Belirleyici Corona Virüs

Bayram öncesinde ardı ardına rekorlar kıran altın fiyatları da son günlerde yatay şekilde seyrediyor. Ülkemizde piyasaların kapalı olmasına rağmen yurt dışı piyasalarda altının ons fiyatının yatay seyrettiği ifade ediliyor. Dünya genelinde ikinci dalga riskinin hala oldukça fazla olması nedeniyle altın fiyatlarında önümüzde ki dönemde tekrar yükseliş trendine girilebileceği iddia ediliyor.

442 TL olan altının gram fiyatının yaşanacak bir yükseliş trendi ile 550 TL seviyelerine kadar çıkabileceği ön görülüyor. Bu süreçte altın fiyatlarını frenleyebilecek tek gelişmenin aşının tam anlamıyla bulunması ve ikinci dalga riskinin ortadan kalkması olabileceği tahmin ediliyor. Böyle bir gelişmede fiyatlarda yüzde 30 oranında bir gerileme yaşanması ön görülüyor.

Borsa İstanbul İçin Kritik 4 Gün

Kurban bayramı dolayısıyla kapalı olan Borsa İstanbul bugün kapılarını tekrar açıyor. Fakat Sağlık Bakanı Koca tarafından yapılan endişe verici açıklamalar ile birlikte Borsa İstanbul’da düşüşlerin devam edebileceği konuşuluyor. Geçen hafta 1200 seviyesini 3 defa test eden BIST 100 endeksi bu seviyenin aşılamaması ve ikinci dalga riski ile birlikte 1126 seviyesine kadar gerilemişti. Düşüşün devam etmesi durumunda 1100 seviyesinin altının görülebileceği ön görülüyor. En korkulan senaryo ise 2 bin seviyesine yükselecek vaka sayılar ile birlikte BIST 100 endeksinin 1000 puanın altına düşmesi olarak görülüyor.

Bayram Sonrasında Ekonomide Kritik Hafta

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın