Bez Maske İhracatının Önü Açıldı

Bez Maske İhracatının Önü Açıldı
Bez Maske İhracatının Önü Açıldı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tekstil Sektörü Zor Durumda

Ülkemizde kovid 19 vakalarının görülmesi ile Sağlık Bakanlığı tarafından maske satışı ve ihracatı yasaklanmıştı. Böylece fırsatçılara imkan verilmeden, iç piyasada maske ihtiyacının karşılanması hedeflendi. İşte bu uygulama başarılı da oldu. Türkiye salgınla mücadele sürecine tıbbi malzeme sıkıntısı çekmedi.

Salgınla mücadele rahatlamaya başladığımız şu günlerde ekonomi de düşünülmeye başlandı ve yeni adımlar atıldı. İlk olarak maske satışları yeniden başladı. Son gelişme ile ise ihracatın önü açıldı. 

İhracat Yapacaklar

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan twitter hesabı üzerinden maske satışlarına ilişkin yeni bir açıklama yaptı. Tekstil ve hazır giyim sektöründe küresel bir talep daralması yaşandığını hatırlattı. Bu nedenle dokuma ya da örme gibi kumaşlardan imal edilen çok kullanımlı bez maskelerin ihracatının önünün açıldığını duyurdu. Artık bez maske ihracatı için ön izin şartı aranmayacaktır. İhracatçıları rahatlatacak sağlayan uygulama ile zor günlerde kolaylık sağlanması amaçlanıyor.

Tekstil ve hazır giyim üreticileri bu dönemde ihtiyaca yönelik olarak maske üretimine başlamıştır. Üretim kapasitesi arttırılarak ihracat yapılırsa dış pazarda da pay sahibi olunabilir. Böylece hem firmaların ekonomik sıkıntısı azalır, hem de salgınla mücadele eden diğer ülkelere kaynak temin edilir. Türkiye salgında düşüşe geçse de yeni yükselişe geçen çok sayıda ülke mevcuttur.

Bez Maske İhracatının Önü Açıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın