Nüfus Müdürlükleri YKS’ye Girecek Adaylar İçin Açık Olacak

Nüfus Müdürlükleri YKS’ye Girecek Adaylar İçin Açık Olacak
Nüfus Müdürlükleri YKS’ye Girecek Adaylar İçin Açık Olacak
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ek Genelge Gönderildi

16 Mayıs ile 19 Mayıs tarihleri arasında uygulanacak olan sokağa çıkma yasağına ilişkin genelge İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlandı. Genelgeye göre 18 ile 19 Mayıs tarihleri arasında Nüfus Müdürlükleri YKS’ye girecek öğrencilere hizmet vermek için açık olacak. Öğrenciler kimlik başvurularını bu tarihlerde yapabileceklerdir. Sınava girerken aranan fotoğraflı nüfus cüzdanı şartı bu şekilde yeniden sağlanacaktır.

Sınava girecek olan öğrenciler sınav giriş belgesini yanlarına alarak nüfus müdürlüklerine gidebilirler. Gerekli olması halinde öğrencilerin velileri de yanlarında gidebilir. Bu kişilere polis tarafından cezai işlem uygulanmayacaktır. Ancak kuralın suiistimal edildiğinin tespit edilmesi durumunda cezai işlem uygulanacaktır.

LGS sınavında ise öğrencilerden fotoğraflı nüfus cüzdanı şartı aranmayacaktır. Böylece öğrenciler mağdur olmayacaktır. 

Mali Müşavirlere Muafiyet

İçişleri Bakanlığı vergi tahsilatlarının sorunsuz gerçekleştirilmesi için mali müşavirlere yönelik olarak tedbirleri de hayata geçirdi. Buna göre mali müşavirler ve çalışanları 31 Mayıs tarihine kadar sokağa çıkma yasağından muaf tutulacaklardır. Yasak olan günlerde para cezası yememek için mali müşavir olduklarını belgeleyecek evrakları sürekli olarak yanında bulundurmalıdırlar.

Koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirlerde birtakım esnekliklere de gidildi. Zira büyükşehirlerden bazıları yasak kapsamından çıkarıldı. Böylelikle büyükşehirlerde hayat devam edecek.

Nüfus Müdürlükleri YKS’ye Girecek Adaylar İçin Açık Olacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın