Borsa İstanbul Rekora Göz Dikti

Borsa İstanbul Rekora Göz Dikti
Borsa İstanbul Rekora Göz Dikti
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Borsa İstanbul 2020 yılına oldukça umutlu girmişti. Ekonomide beklentilerin oldukça yüksek olması ile birlikte 21 Ocak 2020 tarihinde 123 bin 556 puan ile tarihi rekorunu kıran BIST 100 endeksi daha sonra Rusya ve ABD ile yaşanan krizler ile birlikte gerilemişti. Corona virüsünün tüm dünya ekonomisini etkilemesi ile birlikte hızla değer kaybeden BIST 100 endeksi 23 Mart tarihinde 84 bin 246 puana kadar gerileyerek sadece 2 ayda yüzde 40’a yakın değer kaybettiği görüldü.  Bu tarihten sonra ise corana virüsünün etkili olduğu dönemlerde ülkemizin gösterdiği başarı ile birlikte Borsa İstanbul’un yavaş yavaş toparlanmaya başladığı görülüyor.

Hedef Temmuz Ayından 123 Bin Rekorunu Kırmak

Borsa İstanbul’un lokomotifi olan BİST 100 endeksinde ana hedef yaklaşık 6 ay önce kırılan 123 bin 556 puan rekorunu kırmak olarak görülüyor. Ekonomi uzmanları Borsa İstanbul’un pandemi sürecini en az hasarla atlatan borsalar arasında olduğunu ifade ediyor. Ülkemizde corona virüs etkilerinin azalması ile birlikte 119 bin seviyelerine kadar yükselen Borsa İstanbul’un 120 bin direncini kırması durumunda 123 bin rekorunu bu ay içerisinde kırabileceği yorumları yapılıyor.

Özellikle Dolar’ın yaklaşık 3 haftadır 6,85 seviyelerine çakılı kalması, banka faizlerinin yıllık enflasyon karşısında yetersiz kalması gibi sebeplerden dolayı Borsa İstanbul’un şu sıralar yatırım konusunda en cazip seçenek olarak ön plana çıkıyor. Ekonomide ki toparlanma ile birlikte Borsa İstanbul2un yılın ikinci yarısında yeni rekorları kırması bekleniyor.

2 Dalga Riskine Dikkat Edilmesi Uyarısı Yapılıyor

Ekonomi uzmanları Borsa İstanbul konusunda oldukça iyimser tahminler yapmalarına rağmen olası bir corona virüs pandemisi 2. dalgası durumunda oluşan olumlu havanın dağılabileceği ve işlerin bir anda tersine dönebileceği uyarıları yapılıyor. Özellikle ABD, Hindistan ve Brezilya gibi ülkelerde salgının hız kesmeden devam etmesi Borsa İstanbul önünde ki en büyük engel olarak kabul ediliyor. Tüm bunlara rağmen Borsa İstanbul’un gelecek hafta 123 bin rekorunu denemesi oldukça muhtemel görünüyor.

Borsa İstanbul Rekora Göz Dikti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın