Paket Tur Alanların Ücreti İade Edilecek

Paket Tur Alanların Ücreti İade Edilecek
Paket Tur Alanların Ücreti İade Edilecek
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tatile Gidemeyenler Parasını Alacak

Korona virüs nedeniyle yurtdışına gidiş geliş seyahatleri yasaklandı. Yasaklar kalksa bile bu sene yurtdışında tatil yapmak oldukça riskli olacaktır. Bu nedenle paket tur alan ancak gitmekten vazgeçen kişilere ücretleri iade edilecektir. 

Ticaret Bakanlığı tarafından bugün yayınlanan Resmi Gazete’de yönetmelik değişikliği yer aldı. Bu değişikliğe göre paket tur alan ancak gitmekten vazgeçenler başvuru yapması halinde ücret iadesi alabilecektir. İadeler uçuş yasağının kalkmasından 60 gün geçtikten sonraki 14 gün içinde ödenecektir. Yani ödemelerin yapılacağı kesin bir tarih yoktur, uçuş yasağının kalktığı tarihin açıklanması önemlidir. Geri iadeler yapılırken ödenecek tutardan vergi, harç ve benzeri yasal yükümlülükler düşülecektir.

Vatandaş Mağdur Olmayacak

Yaz tatili için yurtdışı seyahati planlayanlar önceden tatil planlarını yapıyor. Rezervasyon yaptırarak ücretler önceden ödeniyor. Bu nedenle çok sayıda vatandaş tur şirketlerinden paket tur almıştır. Ancak Mart ayında ülkemizi etkisi altına alan korona virüs pandemisi, dünyada yoğun şekilde devam etmektedir. Dolayısıyla tatil planları korona engeline takılmıştır.

İşte bu durumdaki vatandaşlar mağdur olmasın diye Ticaret Bakanlığı tarafından yasal düzenleme yapıldı. Vatandaşlar tur şirketlerine başvurarak para iadelerini isteyebilirler. Geri ödemeler ise bakanlığın belirlediği takvime uyularak yapılacaktır. Böylece vatandaş mağdur olmayacak, ücretlerini geri alabilecektir.

Paket Tur Alanların Ücreti İade Edilecek

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın