Çalışanların İçin Zor Zamanlar Başlıyor

Çalışanların İçin Zor Zamanlar Başlıyor
Çalışanların İçin Zor Zamanlar Başlıyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Normalleşme süreci ile birlikte işçilerin bir kısmı işlerine dönerken bir kısmı hala ücretsiz izinde bekliyor. Fakat durum ne geri dönene ne de ücretsiz izninde bulunan işçiler için çok da parlak görünmüyor. Bu noktada ellerinde olan tüm birikimlerini harcayan çalışanlar kredi ve kredi kartı borçlarını ödeme noktasında hiç olmadıkları kadar zorlanıyorlar. Daha önceki dönemde borçlarını bir şekilde çevirmeyi başaran işçiler erteledikleri kredi ve kredi kartı borçlarının ödeme zamanı yaklaştıkça zor zamanlar yaşıyor.

İhtiyaç Destek Kredilerinin Ödeme Zamanı Yaklaşıyor

Pandmei sürecinde ekonomik anlamda zor durumda olan yüz binlerce çalışan kamu bankaları tarafından düşük faizli, uzun vadeli ve 6 ay geri ödemesiz olan bireysek destek kredilerini kullanmışlardı. Pandmei sürecinde ayakta kalmalarına yardımcı olan bu kredinin ödeme zamanı yaklaştıkça özellikle işsiz kalan ve ücretsiz izinleri devam ettirilen yüz binlerce çalışan zor zamanlar yaşıyor.

10 bin TL’lik bir kredinin geri ödemesi 370 TL civarında iken ödemlerin Eylül ayı gibi başlayacağı belirtiliyor. İşsiz kalan ya da ücretsiz izin döneminde sadece devlet tarafından 1180 TL alan çalışanların kredi taksitlerini ödemelerinin oldukça zor olduğu belirtiliyor. Bu noktada kredi ödemelerinin faizsiz bir şekilde 2021 yılına ertelenmesi talep ediliyor.

Kredi Kartı Borçları Katlandı

Corona virüs öncesine göre kredi kartı borç oranının 2 kat arttığı belirlendi. Vatandaşlar bu süreçte kredi kartlarına oldukça yüklendikleri ve birçok çalışanın limitini tamamen doldurduğu ifade ediliyor. Kredi kartı borcunun ödeyemeyen birçok çalışan 3 ay süreli kredi kartı borcu erteleme haklarını kullanıyor. Fakat bu erteleme taleplerinde hem yüklü bir miktarda faiz işlerken hem de 3 aylık sürenin dolması ile birlikte ödenemeyecek düzeyde borçların biriktiği görüldü. Ekonomide beklenen canlanmanın görülmemesi ile birlikte hükümet tarafından alınacak en doğru kararın tüm kredi ve kredi kartı borçlarının 2021 yılına tamamen faizsiz bir şekilde ertelenmesi olduğu yüksek bir sesle dile getiriliyor.

Çalışanların İçin Zor Zamanlar Başlıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın