Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Değişikliği Yapacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Değişikliği Yapacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Değişikliği Yapacak
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal katıldığı TV programında bir gündemle ilgili birtakım değerlendirmelerde bulundu. Son günlerde dile getirilen olası kabine değişikliğiyle ilgili olarak değişimin bir yerde başladığında sistemin tamamını etkileyecek şekilde bir hareketlilik olacağını belirtti.

Son zamanlarda kamuoyunda kabine değişikliği konusu gündeme getiriliyordu. Merkez Bankası başkanının değiştirilmesi de son zamanlarda yapılan önemli bir değişiklik oldu.

2023’e Yönelik Yeni Düzenleme

Ak parti Genel Başkan yardımcısı Mahir ÜNAL yaptığı açıklamada 2023 vizyonuna dair bir takım düzenlemelerin yakın zamanda olacağını ve bu vizyon doğrultusunda cumhurbaşkanının hem parti hem de kabinede bir takım değişikliklere gideceğini bildirdi. Cumhurbaşkanı ERDOĞAN’ın; Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 100. yılı olan 2023’e dair  bir çok kez vurguladığı bilinmektedir. 2023 vizyonu olaraktan da kamuoyunda bilinmektedir.

İstanbul Sözleşmesindeki 3. Cinsiyet Vurgusu

Ünal, ülkemizin İstanbul sözleşmesinden çekilmesine yönelik olarak sözleşmenin 3. bir cinsiyet kimliği dayattığını belirtti. Kadına şiddet ve kadın cinayetleriyle ilgili olarak ise sonuna kadar kararlılıkla mücadele edileceğini belirtti.

Bilindiği üzere İstanbul sözleşmesine ilk imza atan ülkelerden birisi de ülkemizdir. Ülkemiz yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle sözleşmeden çıkmıştır.

Yeni Bir Çalışma Yapılıyor

Ak parti kaynaklarından alınan haberlere göre İstanbul sözleşmesinden çıkılmasıyla beraber bu alanda yeni bir çalışma yapıldığı ve bunun yakın biz zaman içinde kamuoyuna sunulacağı belirtildi. Ak parti kaynaklarından gelen bilgilere göre ülkemiz İstanbul sözleşmesi yerine Ankara kriterlerini oluşturacak, kadın cinayetleri ve kadın haklarıyla ilgili çalışmalar taviz verilmeden yapılmaya devam edilecektir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Değişikliği Yapacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın