Cumhurbaşkanı Erdoğan Vurgun Yemeyi Göze Aldık Dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Vurgun Yemeyi Göze Aldık Dedi
Cumhurbaşkanı Erdoğan Vurgun Yemeyi Göze Aldık Dedi
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fabrika Temel Atma Töreni Yapıldı

Türkiye’nin ilk yerli otomobilinin üretileceği fabrika için temel atma töreni yapıldı. Önemli bir gelişme olarak değerlendirilen yerli otomobil hamlesinde Erdoğan, yerli araba üretimini deniz dibinden inci çıkarmaya benzetti ve bunu yapmak için vurgun yemeyi göze almak gerektiğini belirtti. TOGG Mühendislik, Tasarım ve Üretim Tesisleri İnşaatına Başlama Töreni’nde konuşma yapan Erdoğan, kendilerini eleştirenlere karşı açıklamalarda bulundu. 60 sene önce Devrim arabalarına da saldıranlar olduğunu söyledi. Yerli otomobil hamlesinde ülke bekası, millet huzuru gibi değerlerin önemini belirtti. 

“Dünyanın Birçok Yerinde Ses Getirdi”

Türkiye’nin Otomobili TOGG ile alakalı olarak tarihi bir önem olduğunu vurgulayan Erdoğan, araçla alakalı geçtiğimiz Aralık ayında yapılan tanıtımlara değindi. Türkiye’nin otomobili dünyadaki birçok ülkede ses getiren bir çalışma oldu ve senelerdir hasret çekilen bir gelişme olarak projenin dikkat çekmesinden duyulan gurur önemle belirtildi.  Erdoğan, “Meyve veren ağaç taşlanırmış. 60 yıl sonra bile olsa Türkiye’nin böyle bir hamleye girişmesi, içimizdeki bazı çevrelerin de adeta kabusu haline geldi. Ülkemizin büyümesinden, güçlenmesinden, özgüvenin artmasından rahatsızlık duyanlar yoğun bir karalama kampanyası başlattılar” dedi.

Tesis Devasa Bir Alana Kurulacak

Türkiye’nin otomobili TOGG üretiminin yapılacağı tesis, oldukça büyük bir alana kuruluyor. 1,2 milyon metrekarelik bir alan üzerine kurulacağı bilinen üretim merkezinde hazırlıklar 2021 senesi için yapılıyor. Buna göre TOGG fabrikasının toplamda 18 ay süren bir inşaat ile tamamlanması hedefleniyor. Hat montajlarına 2021’de başlanacak olan TOGG tesislerinde oldukça geniş bir istihdam imkanı hedefleniyor. Buna göre 2023 senesine göre aşamalı şekilde toplamda 4 bin 300 kişinin istihdam edilecek. Yapılacak TOGG tesisi bünyesinde dünya aracı piyasası ile buluşturulacak olan temel modeller bulunuyor. TOGG’un ‘Mobilite Ekosistemi’ bu anlamda temel niteliğe sahip. Ayrıca 2022 senesinin bitiminde seri üretim olacak ve 2030 yılına kadar 5 modelden yola çıkılarak 1 milyon araç üretilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Vurgun Yemeyi Göze Aldık Dedi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın