Desenli Maske Takan Çocuklar Dikkat

Desenli Maske Takan Çocuklar Dikkat
Desenli Maske Takan Çocuklar Dikkat
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Desenli Maskeler Zararlı Olabilir

Korona virüs salgınıyla mücadele kapsamında küçük çocuklar desenli maske konusunda risk altında. Uzmanlar, baskılı maskelerle alakalı olarak aileleri uyardı. Korona virüse karşı koruyucu önlemler kapsamında desenli maskelerin yarardan çok zararlı olacağı söyleniyor. Birçok kişi yıkanabilir olması nedeniyle bu maskeleri tercih etmekle beraber uzmanlar uyarıyor:  Özellikle çizgi film karakterleri olan maskeler,  çocuklar için birçok hastalığa davet edebiliyor. Kulak Burun Boğaz Uzmanı Doç. Dr. Muhammed Fatih Evcimik, ailelerin,  fayda sağlamak isterken zarara neden olabileceklerinin üzerini çizdi. Korona virüsten korumak istenirken daha büyük hastalıkların oluşabileceğini ifade etti. 
Boyalar Solunum Yoluna Gidebiliyor

Doç. Dr. Evcimik solunum yoluyla temas eden maskelerde boyaların sorun olduğunu belirtti ve ekledi: “Boyalı maskeler maalesef solunum yoluyla direkt temas ettiği için özellikle alerjik çocuklarda problem oluşturmaktadır. Fakat bir başka problem de kullanılan boyanın standardizasyonu yapılmamışsa yani kullanılan boyanın sağlık açısından kontrolü yapılmamışsa o kullandığımız maskenin üzerindeki boya partikülleri solunum yoluna geçip başka problemler meydana getirmektedir. Bundan dolayı biz Sağlık Bakanlığı’nın önerdiği klasik cerrahi maskeyi öneriyoruz. Beyaz ve renksiz. Ailelerden isteğimiz mümkünse özellikle dışarı çıkarken ve kapalı ortamlarda bu maskeyi tercih etmeleri. Ve bu maskeleri de mümkün olduğunca kısa süreli takmaları. Maksimum 3 saati aşmayacak şekilde kullanmalarını öneriyoruz” dedi.

Kimyasal Değilse Sorun Yok

Cerrahi maskelerin çocuklarda önemine dikkat çeken Doç. Dr. Muhammed Fatih Evcimik,  kimyasal malzeme ve boya içeriğinin aileleri yanıltabildiğini belirtti. Ailelerin defalarca kullandığı bu maskeler için kanserojen etki ciddi sıkıntılara neden olabiliyor. Sağlık Bakanlığı, cerrahi maske önceliği konusunda özel bir çaba olmasının önemine dikkat ediyor.  Aksi halde çocukta alerjik reaksiyon durumu istenmeden başlamış olabilmektedir. Direkt solunum yolu teması konusunda Doç. Dr. Evcimik, bu gibi hallerde nefes darlığı sorunu oluştuğu, alerjisi olan çocuklarda burun kaşıntısı gibi ataklar gündeme geldiğini söyledi. Bilgisizlik nedeniyle sorunların ortaya çıktığı belirtildi.

Desenli Maske Takan Çocuklar Dikkat

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın