DSÖ, Türkiye’yi Dünyaya Örnek Gösterdi

DSÖ, Türkiye’yi Dünyaya Örnek Gösterdi
DSÖ, Türkiye’yi Dünyaya Örnek Gösterdi
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Önlemler Görüşüldü

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı arasında video konferans yapılarak korona virüs önlemleri görüşüldü. Görüşmenin konusu huzurevleri ile yaşlı bakım evlerinde alınan önlemlerdi. Önlemleri anlatmak üzere Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Uzman Orhan Koç, genel müdürlük çalışanları ve DSÖ Türkiye Sağlık Güvenliği Projesi Koordinatörü olan Irshad Ali Shaikh katıldı.

Görüşmede alınan önlemler anlatıldı ve DSÖ yetkilileri tarafından takdirle karşılandı. Alınan önlemlerin dünyaya göre farklılık gösterdiği ve örnek olduğu ifade edildi. Türkiye’nin aldığı önlemler DSÖ tarafından bir yayın haline getirilerek dünyaya anlatılacak.

Hangi Önlemler Alınıyor?

Ülkemizdeki huzurevleri ve yaşlı bakım evlerinde toplam 27 bin 500 yaşlı kalmaktadır. Kuruluşlara virüsün girmesini önlemek için tüm çalışanlar sıkı tedbirlere uydu. Kurumlara tüm giriş ve çıkışlar, ziyaretler, yeni personel alımı gibi işlemler tamamen durduruldu. Böylece virüsün tüm bulaşma kanalları kapatıldı.

Virüs bulaşma riskine karşı her kuruluşta izolasyon odaları ve katları kuruldu. virüs bulaşan kişiler sağlık kuruluşlarında tedavi gördükten sonra bu izolasyon odalarında kaldı. Virüs geçiren hiç kimse yeniden kuruluşlara alınmadı. Dünyada ise virüse yakalanan kişiler hastanelere götürmektense kuruluşlarda tedavi ediliyor. Bu yüzden de virüsün yayılımı artıyor. Ülkemizde ise tüm vakalar hastanelerde tedavi edilmektedir.

DSÖ, Türkiye’yi Dünyaya Örnek Gösterdi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın