EBA TV de yaz okulu programları başlıyor

EBA TV de yaz okulu programları başlıyor
EBA TV de yaz okulu programları başlıyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakan Selçuk Açıklama Yaptı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, TRT EBA TV  Yaz Okulu programı ile alakalı açıklama yaptı. 28 Ağustos’a kadar sürmesi planlanan eğitim süreciyle alakalı Selçuk, öğretmen ve aileler için paylaşılan içeriklerin keyifli ve öğretici olduğunu söyledi. Eğitim, 29 Haziran-28 Ağustos tarihleri arasında yapılacak olan eğitimde çeşitli temalar yer alacak. Yeni nesil öğrenme, çocuk dostu eğitim yayınları, bazı temalar arasında bulunuyor. Ayrıca farklı içerikleriyle gündeme gelen yeni nesil dersler de dikkat çekiyor.

Öğrencilere Göre Tasarlanan Dersler

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileriyle alakalı ekrana gelecek olan derslerde, titiz bir çalışma yapıldı. Eğitim öğretim yılı boyunca tam olarak alınamayan derslerle alakalı telafi amacı taşıyan programlarda geniş bir kapsam sunulması hedefleniyor. İlgi ve alakalara göre hazırlanan derslerde eğitim öğretim yılına göre ‘Tasarım Beceri Atölyeleri’ oluşturuldu. Çocuk ve genç dostu öğrenme alanına yönelik olarak 2023 Eğitim Vizyonunu hedefini belirleyen eğitim hareketinde başarılı sonuçlar alınması bekleniyor. EBA TV Yaz Okulu öğrencilerin genel yeteneklerini televizyon ortamında destekleyen bir hizmet sunuyor. Geliştirilecek olan becerilerin çok yönlü gelişmesi amacıyla çift kanatlı çocuk yetiştirme hizmeti de bu çalışmaya dahil olacak. Çocukların sosyal ve duygusal becerilerini ilerletmek için kapsamlı bir şekilde sunumlar bekleniyor.

Yabancı Dil Becerisi Güçlendirilecek

TBA kuşakları ile hedeflenen temel amaçlardan biri de yabancı dil becerisi geliştirmeye yönelik. Teknoloji, sanat ve birçok alanda sunulan içeriklerin yabancı dilde gelişimi kolaylaştırması hedefleniyor.  Avrupa Dil Yeterlilikleri Çerçevesi ‘ne uygun olarak İngilizce dersi verilirken okuma, yazma ve konuşma becerileri konusunda destek veriliyor. İngilizce konuşma becerilerindeki gelişmelere yönelik öğretmenler bazı görevler de vererek eğitimi pekiştirecek.

Yeni ve Özel Kuşak 

EBA TV Yaz Okulu’nun en dikkat çeken yeni içeriklerinden biri ise “Okuyorum Yazıyorum “olarak öğrencilerin karşısına çıktı. Uzman sınıf öğretmenleri bu etkinlikle beraber drama dersi de alarak gelişimlerine katkı sağlamış olacak.

EBA TV de yaz okulu programları başlıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın