Ekonomide Yeni Kurtarma Paketi Geliyor

Ekonomide Yeni Kurtarma Paketi Geliyor
Ekonomide Yeni Kurtarma Paketi Geliyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Covid-19’un ekonomi üzerinde ki olumsuz etkisinde hissedilir derecede iyileşme yaşansa da reel sektör temsilcilerinden son dönemde gelen taleplerin artması ve 2021 yılına daha güçlü bir ekonomi ile girilmesi amacıyla ekim ayında başlayacak ödemelerle ilgili yeni bir formül hazırlanıyor.

Pandemi sürecinin en etkili olduğu dönemde 6 ay süre ile ertelenen kamu alacakları başta olmak üzere birçok borçta yeniden yapılandırma içerecek paketin ekonomik büyüklüğünün, 500 milyar TL’yi bulacağı ön görülüyor. Bu durum ödemelerin yaklaşmasına rağmen gelir anlamında istenilen seviyeye gelemeyen reel sektörün kendini toparlaması için yeni bir fırsat olacağı ifade ediliyor.

Reel Sektörün Talepleri Olumlu Karşılandı

Corona virüs pandemisi sürecinin ekonomiye olumsuz etkilerini azaltmak amacıyla 2020 yılının mart ayının ikinci yarısından itibaren hayata geçirilen tedbir paketleri ile birlikte vergi ve sigorta primleri ekim ayına kadar ertelenmişti. İlk 6 ayı geri ödemesiz olarak tahsis edilen krediler ve kamu yükümlülüklerinin ertelenmesi reel sektörü bu süreçte oldukça rahatlatmıştı. Fakat bu süreçte beklenilen ekonomik toparlanmayı sağlayamayan şirketler, ekim ayından itibaren hem kredileri hem de ertelenen vergileri ödeyeceği bir döneme girmesi büyük bir sıkıntıya neden olmuştu. 

Ekonomik anlamda sıkıntılı sürecin hala devam ettiğini belirten reel sektör temsilcileri, yükümlülüklerin yeniden yapılandırılmasını uzun bir süredir talep ediyordu. Hükümet kanadı ise talebi haklı bularak harekete geçti. Böylece reel sektöre yeniden toparlanma adına önemli bir fırsat daha tanınmış oluyor. Yapılan değerlendirmelerde ise 2021 yılı ortalarında reel sektörün pandemi öncesi döneme dönebileceği ön görülüyor. 

Yeni Paket 500 Milyar TL Değerinde 

Geçtiğimiz hafta Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yeniden yapılandırma konusunda gelen sorular üzerine yaptığı açıklamada “Salgının etkisinden kaynaklı olarak çok yoğun talep meydana geldiğini belirtmişti. Ekim ayı sonuçlarına bakarak karar vereceklerini ifade etmişti. Yapılan değerlendirme sonucunda ekonomi yönetiminin, reel sektörün bütün talep ve beklentilerini dikkate alarak geniş kapsamlı biçimde yeniden yapılandırmayı hayata geçireceği ve bu yeni paketin ekonomik değerinin 500 milyar lirayı bulacağı belirtiliyor. Destek paketinin Ekim ayında hayata geçirilmesi planlanıyor.

Ekonomide Yeni Kurtarma Paketi Geliyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın