En Düşük Emekli Aylığı Asgari Ücrete Eşitlenmelidir

En Düşük Emekli Aylığı Asgari Ücrete Eşitlenmelidir
En Düşük Emekli Aylığı Asgari Ücrete Eşitlenmelidir
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’deki vatandaşlarımızın birçoğunun açlık sınırının altında asgari ücretle çalıştığını ve  oldukça zor şartlar altında geçinmeye çalıştığını ifade eden Ömer Fethi Gürer,  en düşük emekli aylığı ve asgari ücretin eşitlenmesi gerektiğini ifade etti. Çalışma hayatı ile ilgili yapılan düzenlemelerin her zaman işveren lehine olduğunu ve bu yüzden gün geçtikçe daha sorunlu bir hale dönüştüğünü söyleyen Gürer, bundan vazgeçilmesi gerektiğini ve hükümetin işçi haklarını da koruma ile sorumlu olduğunu unutmaması gerektiğini vurguladı.

En Düşük Emekli Maaşı Asgari Ücret Tutarında Olsun

Ömer Fethi Gürer, Bakan Selçuk’a hitap ederek, en düşük seviyedeki emekli maaşının asgari ücret ile eşitlenmesini talep etti. Bunun dışında intibak düzenlemesinin hayata geçirilmesi gerektiğini ve emeklilere dini bayramlar sırasında verilen  ikramiyelerin asgari ücret tutarında olması gerektiğini belirten Gürer, emeklilik dönemin geldiğinde emekli olan kişilerin hayatlarının geri kalanında oldukça ciddi mağduriyetler yaşadığını ve kalan hayatlarını daha iyi koşullarda sürdürebilmek adına ücretlerinde iyileştirme yapılmasının mutlaka gerektiğine dikkat çekti.

Engelliler İçin Kota

Ömer Fethi Gürer, konuşmasının devamında kamuda istihdam edilen engelli sayısının daha fazla olması gerektiğini ifade ederek, kamu personeli alımında belirlenmiş olan engelli kotasını yüzde 6 olarak arttırılması ile alakalı kanun teklifi verdiğini hatırlatarak, engelli öğretmen kontenjanının arttırılmasına ve kamuda engelliler için ayrılan kadroların boş bırakılmaması gerektiğini belirtti.

Ek3600 Gösterge Sözü Tutulsun 

Başta polis, öğretmen din görevlisi olmak üzere diğer kamu çalışanlarına söz verilen 3600 ek gösterge konusuna da değinen Gürer, verilen sözlerin tutularak 3600 ek göstergenin çıkarılması gerektiğini kaydetti. Yaklaşık 5 yıldan bu yana üniversiteli işçilerin özlük haklarının verilmediğini de hatırlatan Güler, bu kişilerin memuriyetlerin sağlanması için gerekli düzenlemelerin yapılması gerektiğini belirtti.  Ömer Fethi Gürer, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunlarının bakanlık ve kamuda kadroya alınması ve yeterli kadro açılması, Milli Eğitim Bakanlığı çalışanlarının kadroya alınması ve çıraklık sigortasının yaşlılık sigortasına dahil edilmesi gibi  konulara da değindi.

En Düşük Emekli Aylığı Asgari Ücrete Eşitlenmelidir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın