Erdoğan ile Fransız Cumhurbaşkanı Telefonda Konuştu

Erdoğan ile Fransız Cumhurbaşkanı Telefonda Konuştu
Erdoğan ile Fransız Cumhurbaşkanı Telefonda Konuştu
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bir saatlik telefon görüşmesi Fransa’yı kendi tarafımıza çekmek için miydi? En çok merak edilen ise Erdoğan Fransa’yı bizim tarafımıza çekebilecek mi? Gündemde olan bu sorulara yanıt aranıyor. Görüşme detayları merak ediliyor.

Fransa Yunanistan’ın Yanında mı?

Yunanistan’ın istekleri hukuka aykırı! Ancak diğer ülkelerin bu duruma bakışı ne? Yunanistan’ın Ege ve Akdeniz’de uluslararası talepleri hukuk dışı. Bu tutum ve talepler karşısında her geçen Türkiye ve Yunanistan arası ipler biraz daha geriliyor. Atina’nın en büyük destekçisi ise Fransa. En büyük Atina destekçisi olarak görülen Fransa, aslında Akdeniz’de yaşanan gerilimin de tırmandıranlar arasında. Yunanistan’ın hedefinde ise yine Türkiye ve Erdoğan var.

Macron Gerginliğe Destek Olmaktan Ne Zaman Vazgeçecek?

Erdoğan ile Macron’un telefon görüşmesinde, Erdoğan’ın yaşanan bu durumlardan ötürü Fransa’nın tutumunun yanlış olduğunu ifade ettiği biliniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan sömürgecilerin kuklası olan Macron’a yaşanan bu gerginlikleri destekliyor olmasındaki şaşkınlığını belirtti. Herhangi bir anlam veremediğini söyleyen Erdoğan, aynı zamanda bölgede Türkiye’nin ve Kıbrıs Türklerinin meşru olan haklarının da görmezden gelindiğini söyledi. Rum Yönetimi’nin Rum gerginliğini tırmandıran bu tutumuna Erdoğan anlam veremiyor.

Fransa Yunanistan İttifakı Bozuluyor mu?

Erdoğan ile Macron telefon görüşmesi, ittifak bozuluyor mu sorularını akıllara getirdi. İkili görüşmenin yaklaşık bit saat sürmesi ise detayları merak ettiriyor. Yunan Fransız ittifakına tehlike oluşturur mu soruları da gündemde! Erdoğan’ın bir şekilde Macron’u kandırıp kendi tarafına çekmesi korkusu bir süre daha konuşulacak gibi duruyor. Ne olacağı merak ediliyor.
Görüşme detayları henüz bilinmiyor. Elbette merak edilen konu, Fransa Yunanistan ve Türkiye ilişkilerinin ne şekilde etkileneceği. Bakıldığında, Yunanistan hukuksuz yaptırımlar ile bölgede dikkat çeken tutumlar sergiliyor. Ancak bu duruma diğer ülkelerden destek gelip gelmeyeceği de merak konusu. Türkiye Yunanistan ilişkileri konusunda aynı zamanda Türkiye’nin yanında kimler yer alacak bu da önemli bir konu. İlerleyen günlerde Başkan Erdoğan’ın yeni adımları olabileceği düşünülüyor.

Erdoğan ile Fransız Cumhurbaşkanı Telefonda Konuştu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın