Fırsatçılar Boş Durmadı, Patates Fiyatı İkiye Katlandı

Fırsatçılar Boş Durmadı, Patates Fiyatı İkiye Katlandı
Fırsatçılar Boş Durmadı, Patates Fiyatı İkiye Katlandı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fırsatçılar Devrede

Korona virüs vakalarının arttığı ülkemizde fırsatçılar talep olan ürünlere zam yapmaya devam ediyor. Öncelikle maske, eldiven, kolonya gibi sağlık ürünlerine fahiş zamlar yapılmıştı.

Vatandaşa evden çıkmama tavsiyesi verilmesi üzerine gıda maddelerine yoğun talep oluştu. Bu nedenle de önce market raflarına, sonra da sebze ve meyveye zam geldi. Makarnanın 15 liradan satıldığını gördükten sonra şimdi de patates zam şoku yaşadı.

Salgından önce markette kilosu 2,5 liradan satılan patatesin kilo fiyatı şimdi 5 lirayı buldu. Evde depolanabilen bir sebze olmasından ötürü şu günlerde çokça tercih ediliyor. Aynı zamanda herkes tarafından seviliyor ve pek çok çeşit yemeğini yapmak mümkün. İşte bu sebeplerden patates yoğun ilgi görüyor. Bu durumu fırsat bilenler de zam yapmaktan çekinmiyor.

Vatandaş da Esnaf da Mutsuz

Restoran, kafe gibi gıda satışı yapılan yerlerin kapanmasından sonra piyasada patates ihtiyacı azaldı, stoklar arttı. Bu durumun fiyatlarda düşüş olarak yansıması gerekirken, aksine fiyatlara zam geldi. Vatandaş pahalı olduğu için alamamaktan şikayet ederken, esna da pahalı olduğu için satamamaktan şikayet ediyor.

Esnaf da tüketici de şu zor günlerde fırsatçılık yapanlara karşı yoğun denetim yapılmasını istiyor. Aksi takdirde mağduriyetler katlanacak, zor günler uzayacaktır.

Fırsatçılar Boş Durmadı, Patates Fiyatı İkiye Katlandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın