Fırsatçılar Ekonomiyi Baltalıyor

Fırsatçılar Ekonomiyi Baltalıyor
Fırsatçılar Ekonomiyi Baltalıyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye ne yazık ki ekonomik anlamda fırsatçıların ülkesine dönüşmeye başladı. Bunun en somut ve canlı örneğini kamu bankaları tarafından verilen destek kredilerinde görüldü. Başta konut ve araba olmak üzere birçok sektörde ki ihtiyaçların giderilmesi amacıyla verilen bu krediler vatandaşa çok büyük oranda zam olarak geri döndü. Piyasa şartlarına göre oldukça düşük faizli, uzun vadeli ve belirli süre geri ödemesi olmayan bu kredileri kullanan vatandaşları bir ay öncesine göre yüzde 20 ile 50 arasında değişen zamlar karşıladı.

Araç Fiyatları El Yakıyor

Kamu bankaları tarafından sunulan araç finansman destek kredisi vatandaşlar tarafından yorun bir ilgi görmüştü. Hayalindeki araca sahip olmak isteyen ve aracını değiştirmek isteyen yüz binlerce vatandaş bu krediyi heyecanla kullanmak istedi. Fakat fırsatçılar bu durumu hemen kendi lehlerine çevirdikleri görüldü. Piyasada sıfır araç olmamasının da etkisi ile ikinci el araçlarda yüzde 40’lara varan fahiş zamlar görüldü.

Aynı durum sıfır araçlarda da görülüyor. Sıfır araçlarda yüzde 15 ile 30 arasında değişen zamların geldiği görülüyor. Bu fiyatlardan araç alınması durumunda kullanacakları destek kredisinin hiçbir avantajının kalmayacağını hatta toplamda daha fazla zarara uğrayacaklarını gören birçok vatandaşın araç satın alma fikrinden şimdilik vaz geçtikleri görülüyor.

Konut, Tatil ve Beyaz Eşya Fiyatları da Artıyor

Araç fiyatlarında ki büyük artış kamu bankalarının destek kredisi imkanı verdiği diğer ürün gruplarında da yaşanıyor. Bunlar içerisinde vatandaşları en çok üzen ise ev fiyatlarında ki çok yüksek oranda ki artış oluyor. Ev fiyatları yüzde 20 ile 60 arasında artarken fırsatçıların bu tavrı vatandaşların şikâyetine neden oluyor. Aynı durum tatil fiyatlarında da yaşanıyor.

Pandemi sebebiyle yabancı turist kaybının oldukça fazla olduğu Türkiye’de turizm işletmeleri açıklarını yerli turistle kapatmaya çalışıyor. Fakat normal şartlarda çeşitli kampanyalarla fiyatların düşmesi gerekirken tatil destek paketi sonrasında otel fiyatlarının yüzde 25 oranında zamlandığı görüldü. Ekonomi uzmanları fırsatçılardan dolayı açıklanan destek paketlerinin beklenen etkiyi ekonomi üzerinde yaşatmadığını vurguluyor.

Fırsatçılar Ekonomiyi Baltalıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın