Gece Terörü Hastalığı Nedir? Tedavisi Var Mı

Gece Terörü Hastalığı Nedir? Tedavisi Var Mı
Gece Terörü Hastalığı Nedir? Tedavisi Var Mı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çocuklar Risk Altında

Gece terörü hastalığı pek çok kişide görülebilse de özellikle okul çağındaki çocuklarda görülüyor. Bir uyku bozukluğu hali olan bu durumda hasta gece korkuyla uykudan kalkar. Boş gözlerle etrafa bakarak bağırır. Genellikle hızlı soluma, çarpıntı, terleme gibi belirtiler de eşlik eder. İstemsiz bir şekilde el kol hareketleri yapılabilir. Hasta genellikle yatağında oturur ve kalkıp gitmez. Nadiren de olsa yatağın terk edildiği görülür. 

Ebeveynler çocuğunun normal davranmadığını anlayabilir. Aslında bu belirtiler uyku halinde gerçekleşir. Hasta uyanık gibi tepkiler veriyor olsa da uyuyordur. 

Bu durum genellikle beyin hastalıklarından kaynaklanır. Ancak çoğu zaman stresten kaynaklıdır ve geçicidir. Uyku apnesi, parasomnias da obstrüktif gibi hastalıkların ilaçları ile tedavi edilebilir.

Gece terörü hastalığı genellikle 5-7 yaş aralığındaki çocuklarda görülür. Çocuklar büyüdükçe ataklar da azalır. Yetişkinlerde görülme sıklığı yüzde 1 kadardır. Bu da çocukluktan gelen bir hastalık olarak devam eder.

Bu ataklar uyuduktan 2-3 saat sonra ortaya çıkar. 20 saniye ile 5 dakika arasında sürer. 15 dakikada tüm belirtiler sona erer. Daha uzun sürerse aileler müdahale ederek çocuğu uyandırmalıdır. Çocuk uyandığında bu atakları hatırlamaz. Tedavi içinse çocuk psikiyatri ya da çocuk nöroloji uzmanına danışmak gerekir.

Gece Terörü Hastalığı Nedir? Tedavisi Var Mı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın