Gelir İdaresi Başkanlığı 87 Kamu Personeli Alımı Başvuru İlanı Yayımladı

Gelir İdaresi Başkanlığı 87 Kamu Personeli Alımı Başvuru İlanı Yayımladı
Gelir İdaresi Başkanlığı 87 Kamu Personeli Alımı Başvuru İlanı Yayımladı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gelir İdaresi Başkanlığına 2021 yılı dördüncü ilan kapsamında yeni başvurular alınacak. GİB koruma ve güvenlik görevlisi alımı, şoför alımı ve hizmetli memur alımlarının ardından dördüncü ilanla da TEKNİKER alımları için başvuru kılavuzunu yayımladı.

Başvuru Süreci

Gelir İdaresi Başkanlığına alınacak 87 tekniker kadrosu için adaylar başvurularını 8 Mart ile 17 Mart 2021 tarihleri arasında yapabileceklerdir. Başvurular GİB internet sitesinde yer alan “Online Sınav Sistemi” üzerinden yapılabilir. Başvurular için adaylar sadece 5 tercih yapabileceklerdir.

Gelir İdaresi Başkanlığına Elektrik, İnşaat, İklimlendirme, Makine, Ağaç İşleri, Tesisat ve Bilgisayar teknikeri alımları kapsamında 87 kontenjan ayrıldı. İşte tekniker alımına dair kontenjanlar:

Kontenjan Dağılımı

26 Elektrik teknikeri, 7 İnşaat teknikeri, 7 İklimlendirme teknikeri, 8 Makine teknikeri, 4 Ağaç İşleri teknikeri, 19 Tesisat teknikeri ve 16 Bilgisayar teknikeri alımı olmak üzere 87 kadroya sözleşmeli tekniker alımları yapılacak.

Başvuru Genel ve Özel Şartları

Adayların sözlü sınava katılabilmeleri için 657 DMK’da yer alan ve devlet memurluğuna ilk atanmada istenen genel şartları sağlıyor olması gerekiyor. Ayrıca diğer başvuru özel şartları kapsamında KPSS, yaş ile ilgili hükümler de şu şekildedir:

KPSS şartı: Adayların 2020 KPSS önlisans alanından KPSSP93 puan türünden en az 70 puan almış olması gerekmektedir.

Yaş şartı: Adayların 1 Ocak 2021 tarihi itibarıyla 35 yalını doldurmamış olması gerekiyor. Bu kapsamda 1 Ocak 1986 tarihi ve sonrasında doğanlar başvuru yapabileceklerdir.

Tekniker Alımları Branşlar Bazında Mezuniyet Şartları

Elektrik teknikeri alımı için Elektrik, Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri, Endüstriyel elektronik önlisans programlarının birinden mezun olması gerekiyor.

İnşaat teknikeri alımı için İnşaat, İnşaat Teknikerliği, İnşaat Teknolojisi önlisans programlarının birinden mezun olması gerekiyor.

İklimlendirme teknikeri alımı için İklimlendirme-Soğutma, Soğutma Tesisatçılığı, Soğutma Tesisatı, Soğutma ve Havalandırma, İklimlendirme Teknolojisi, İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi önlisans programlarının birinden mezun olması gerekiyor.

Makine teknikeri alımı için Makine, Makine, Resim ve Konstrüksiyon, Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi, Mekatronik önlisans programlarının birinden mezun olması gerekiyor.

Ağaç İşleri teknikeri alımı için Mobilya ve Dekorasyon, Ormancılık ve Orman Ürünleri önlisans programlarının birinden mezun olması gerekiyor.

Tesisat teknikeri alımı için Doğalgaz, Isıtma ve Sıhhi Tesisat Teknolojisi, Sıhhi Tesisat, Sıhhi Tesisat ve Doğalgaz, Doğalgaz ve Isıtma, Tesisat Teknolojisi, Yapı Tesisat Teknolojisi önlisans programlarının birinden mezun olması gerekiyor.

Bilgisayar teknikeri alımı için Bilgisayar Programcılığı, Bilgisayar Teknolojisi, Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon, Bilgisayar Operatörlüğü önlisans programlarının birinden mezun olması gerekiyor.

Başvuru Kılavuzu.

Gelir İdaresi Başkanlığı 87 Kamu Personeli Alımı Başvuru İlanı Yayımladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın