Hafta Sonu Yasakların Kalktığı İllerin Tam Listesi Belli Oldu

Hafta Sonu Yasakların Kalktığı İllerin Tam Listesi Belli Oldu
Hafta Sonu Yasakların Kalktığı İllerin Tam Listesi Belli Oldu
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2 Mart 2021 tarihi itibarıyla kademeli normalleşme sürecinde “yerinde karar” uygulaması başlıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında açıkladı. İllerin rengine göre de kademeli normalleşme başladı.

Koronavirüs risk haritası iller bazında yayımlandı. Mavi: Düşük risk, Sarı: Orta risk, Turuncu: Yüksek riskli, Kırmızı: Çok yüksek riskli olmak üzere iller tek tek ayrıldı.

Hangi illerde hafta sonu yasağı kalkan iller

Düşük ve orta riskli olmak üzere renk grubuna göre ayrılan illerde hafta sonu kısıtlaması kaldırıldı. Bu kapsamda 2 haftada bir yayımlanacak vaka durumuna göre de yeni karar alınabilecek. Bu kapsamda hafta sonu yasağı kalkan iller sarı ve mavi renkle gösterildi. Öte yandan turuncu ve kırmızı olan illerde sadece Pazar günü hafta sonu yasağı bir müddet devam edecek denildi.

Mavi renk ile belirtilen düşük riskli iller: Batman, Şırnak, Hakkari, Bitlis, Van, Uşak, Siirt, Bingöl, Şanlıurfa, Muş, Diyarbakır, Mardin, Ağrı ve Iğdır illeri mavi renkli olmak üzere düşük riskli iller grubunda olacak.

Sarı renk ile belirtilen orta riskli iller: Bursa, Manisa, Sivas, Ankara, Adana, Hatay, Gaziantep, Erzincan, Bayburt, Denizli, Isparta, Afyonkarahisar, Eskişehir, Bursa Kastamonu, Çorum, Elazığ, Tunceli, Aydın, Çankırı, Karabük, Bartın, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, , Kahramanmaraş, Malatya, Erzurum ve Kars illeri sarı renkli olmak üzere orta riskli iller grubunda olacak.

Pazar Günü Sokağa Çıkma Yasağı Devam Eden İller

Turuncu renk ile belirtilen yüksek riskli iller: İstanbul, Karaman, Çanakkale, İzmir, Muğla, Mersin, Niğde, Zonguldak, Kilis, Kütahya, Düzce, Bolu, Kırklareli, Tekirdağ, Kırıkkale, Kayseri, Antalya, Bilecik, Artvin, Ardahan illeri turuncu renkli olmak üzere yüksek riskli iller grubunda olacak.

Kırmızı renk ile belirtilen çok yüksek riskli iller: Trabzon, Rize, Konya, Sinop, Balıkesir, Burdur, Sakarya, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Aksaray, Osmaniye, Adıyaman, Samsun, Edirne illeri kırmızı renkli olmak üzere çok yüksek riskli iller grubunda olacak.

Hafta Sonu Yasakların Kalktığı İllerin Tam Listesi Belli Oldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın