Hindistan Pandemi Sürecinde Can Kaybı Rekoru Kırıyor

Hindistan Pandemi Sürecinde Can Kaybı Rekoru Kırıyor
Hindistan Pandemi Sürecinde Can Kaybı Rekoru Kırıyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlık bakanının son 24 saat için açıklanan tablosunda söz konusu durumun tedbirsizlik kaynaklı olduğu açıklandı. Son 24 saat içerisinde 34.000 yeni pozitif corona virüs pandemi hastalık teşhisi konulan kişi olduğunu belirtirken çok üzgündü. 

Sağlık Bakanının, üzüntülü halleri izleyenleri de etkilediği gibi aynı zamanda da ülkede telaş durumunun olduğu kanısına da varıldı. Bu anlamda düşünüldüğü zaman corona virüs döneminde panik yapılmaması yalnızca sağlık açısından gerekli tedbirlerin alınması, mümkün mertebe evden çıkılmaması gerektiği de sağlık çalışanları tarafından açıklandı. 

Hindistan’ da Vaka Sayısı 1 Milyon!

Geçtiğimiz Mart ayında corona virüs pandemisinin dünya geneli yayılımı başladığında Hindistan’ da corona virüs nedeni ile sokağa çıkma kısıtlaması ve karantina uygulamaları başlatıldı. Sokak yasağı ve karantina pandemi süreci başlarında vaka sayısı Hindistan için 500 kişi civarındaydı.

Ülke geneli peak seviyeye henüz ulaşmadan 8 Haziran gününden sonra önlemlerin gevşetilmesi ile beraber yayılım hızla artmaya başladı. 1.3 Milyar nüfusu olan ülkede panik gittikçe artıyor. Neredeyse tüm nüfusa bulaşan corona virüs ile mücadele konusunda kaygı gittikçe artmakta.

Ülkede pandemi ilan edilmeden önce Ocak ayının ortalarında ilk vakanın görüldüğü ise kayıtlara geçmişti. Son iki ay içerisinde sağlık hizmetlerinde yaşanan yoğunluk nedeni ile hastalık belirtisi gösteren vatandaşların sağlık çalışanları ile görüşme konusunda sıkıntı yaşadığı da ülke genelinde yaşanan büyük problemlerden bir tanesi. 

Eş zamanlı olarak çalışmaların seviyesini üst seviyeye çıkaran Hindistan Hükümeti de yapılan test sayısını her geçen gün katlanarak arttırdı. Şu an mevcut henüz iyileşmemiş hasta sayısı kayıtlara göre 34.000 olan vaka sayısı, her geçen gün ciddi bir artış gösteriyor. Bir diğer taraftan iyileşen hasta sayısı da ciddi sayıdadır. Resmi kaynaklarda yayımlanan rakamlara göre her 100 kişide 64 kişinin hastalığı atlatarak taburcu edildiği de kayıtlara geçti.

Hindistan Pandemi Sürecinde Can Kaybı Rekoru Kırıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın