Hollandalı Vatandaşlar Hükümetin Uyarısına Rağmen Türkiye Tatilinden Vazgeçmiyor

Hollandalı Vatandaşlar Hükümetin Uyarısına Rağmen Türkiye Tatilinden Vazgeçmiyor
Hollandalı Vatandaşlar Hükümetin Uyarısına Rağmen Türkiye Tatilinden Vazgeçmiyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa Birliği Sağlık Komisyonu hiçbir vatandaşın zorunlu haller dışında turuncu ülke olarak gösterilen ülkelere gitmesini istemiyor ancak her yıl binlerce tatilciyi ağırlayan ülkemizin özellikle Ege ve Akdeniz kıyıları Hollanda, Almanya, Rusya Belçika gibi soğuk ülke vatandaşlarının vazgeçilmez alanları haline gelmiştir.

Hollandalı tatilciler bu yıl da korona virüs salgınına rağmen Akdeniz ve ege kıyılarına akın etti. Kendilerini Türk topraklarında rahat ve güvende hisseden tatilciler sosyal mesafe kurallarına ve maske takma zorunluluklarına uyarak tatil yapıyorlar. Hollanda hükümetinin gitmeyin çağrısına uymayan Hollanda vatandaşı Türkiye’ ye giriş yaptığında 15 Euro’ luk bir korona virüs sigortası yaptırıyor. Bu sayede binlerce Batılı turistin corona virüs pandemisi konusunda endişesi biraz olsun dinmiş oluyor.

Ayrıca otellerde sosyal mesafe kuralına göre masa sandalye ve şezlong sıralaması yapılıyor. Havuz kapasiteleri belirli sayıda tutuluyor. Artı odalar da günlük olarak yüksek çözünürlükte dezenfektanlar ile temizleniyor. 

Tüm bu titizlik aşamasında doğal olarak Hollanda ve başka birçok ülke vatandaşı tatil yapmak için tercih etikleri ülkemiz topraklarında tatil yaptıkları için asla pişman olmuyor. Otel kapasiteleri gibi aynı zamanda Ege ve Akdeniz kıyılarındaki tüm eğlence mekanları da yalnızca açık alanlarında hizmet sağlıyor. Hiçbir vatandaşın ateşi de ölçülmeden içeri alınmıyor ayrıca maske takma zorunluluğu toplu taşıma araçlarında hala devam ediyor.

Bu yıl özellikle korona virüs tedbirleri altında tekne turları ve günlük kiralık evler de turistler açısından revaçta olan uygulamalar. Topluluk içerisinde tatil yapmak istemeyen tatilciler, korona virüsten korunmak ve sosyal mesafeyi korumak adına Ege ve Akdeniz sahillerine sıralanmış günlük ve haftalık olarak kiralanabilen villa evleri tercih ediyor. Hal böyle olunca ülke ekonomisine de katkıda bulunan bu alanların kiraları yükseltildi. Tatilciler daha yüksek fiyatlar ödeyerek otellere göre daha izole bir tatil yapmış oluyorlar. 

Hollandalı Vatandaşlar Hükümetin Uyarısına Rağmen Türkiye Tatilinden Vazgeçmiyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın