İçişleri Bakanlığından Sokağa Çıkma Kısıtlama Açıklaması

İçişleri Bakanlığından Sokağa Çıkma Kısıtlama Açıklaması
İçişleri Bakanlığından Sokağa Çıkma Kısıtlama Açıklaması
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada Tüm Türkiye de kontrollü denetim sistemine geçildiğini belirtip vatandaşların aklındaki sorulara cevap verdi. Bakanlığın yaptığı açıklamaya göre ülkemizdeki tüm iller risk durumuna göre MAVİ: düşük risk, SARI: orta riskli, TURUNCU: yüksek riskli, KIRMIZI: çok yüksek riskli iller şeklinde guruplara ayrılmıştır.

Tüm Risk Grupları 21.00 ile 05.00 Arası Sokağa Çıkmak Yasak

Yapılan açıklamada tüm renk ( MAVİ, SARI, TURUNCU, KIRMIZI ) gruplarında haftanın yedi günü 21.00- ile 05.00 saatleri arasında ve sokağa çıkmak yasak. MAVİ ve SARI renkli iller hafta sonu ve hafta içi 21.00 e kadar sokağa çıkmak serbest.

TURUNCU ve KIRMIZI illerde, Cuma 21.00-Cumartesi 05.00 saatleri arasıyla cumartesi 21.00den başlayıp pazar gününün tamamını kapsayıp pazartesi günü saat 05.00’te sokağa çıkmak yasak olup hafta içi 05.00 den akşam 21.00 arasında sokağa çıkmak serbest olarak uygulanacaktır.

Vatandaş Mağdur Olmayacak

Bakanlığın yaptığı açıklamada “Market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçiler ve çiçekçiler Pazar günü 10.00 ile 17.00 saatleri arasında açık olacaktır. Aynı şekilde belirtilen süre içerisinde marketler, bakkallar, manavlar, kasaplar, kuruyemişçiler ve çiçekçiler telefonla veya internetten aldıkları siparişleri teslim edebilecekleri belirtildi. Lokanta veya restoran, pastane ve tatlıcı tarzı iş yerleri pazar günü 10.00 ile 20.00 saatleri arasında paket servis faaliyetlerine de devam edebilecekleri açıklandı.

7 Mart Pazar günü ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayilerin açık olacağı açıklandı. Online sipariş yapan firmalar da pazar günü 10.00 ile 24.00 saatleri arasında siparişlerini teslim edebilecekler.

Vatandaşların sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan pazar günü ikametlerine en yakın market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçi, çiçekçi ve fırın ya da ekmek satış bayiine yürüyerek gidip gelebileceklerdir. Korona virüs salgını ile mücadelemiz sona erip eski normale dönünceye kadar temizlik, maske, mesafe kurallarına uymaya devam edilmesi istendi.

İçişleri Bakanlığından Sokağa Çıkma Kısıtlama Açıklaması

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın