Vali Ali Yerlikaya: ”İstanbullulara Güveniyorum”

Vali Ali Yerlikaya: ''İstanbullulara Güveniyorum''
Vali Ali Yerlikaya: ''İstanbullulara Güveniyorum''
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dinamik denetimin başladığı şu günlerde İstanbul Valisi Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından tüm İstanbullulara” hedefimiz mavi kategoriye çıkmak” şeklinde seslendi. Bilindiği üzere tüm Türkiye covid19 salgınından dolayı risk grubuna göre KIRMIZI, TURUNCU, SARI ve MAVİ renk olmak üzere 4 kategoriye ayrılmıştı. Kırmızı en riskli mavi ise en az riski temsil etmektedir.

İstanbul’da Vaka Durumu

Yayımlanan en son renk kategorisinde ise Türkiye’nin en kalabalık şehri olan İstanbul, Turuncu renkte yer almaktadır. Yani en riskli kategoriden bir sonraki grup. İşte kategorisi şuan TURUNCU olan İstanbul’un Mavi kategoriye geçebilmesi için Vali YERLİKAYA: “Amacımız mavi kategoriye geçmek, İstanbullulara güveniyorum” şeklinde sosyal medya hesabından mesaj vermiştir.

Kısıtlamasız İlk Cumartesi

Vali YELİKAYA: “Kısıtlamasız ilk Cumartesi sabahımızda, açık ve kapalı alanlardaki uyarılarımızı bir kez daha hatırlatmak istiyorum.” cümlesiyle de kurallara uyulması gerektiğini bir kez daha hatırlatmış oldu. Kontrollü normalleşmenin ve aynı zamanda yerinde ve dinamik denetimin başladığı şu günlerde Ülkemiz risk gruplarına göre şehirleri renklendirmenin yanında covid19 salgınının etkisini azaltmak için aynı zamanda ” Dinamik denetim” modelini kullanmaya başlamıştır. “Dinamik denetim” modeli çerçevesinde illerin ve ilçelerin mülki amirlerinin de bizzat katıldığı covid19 denetimleri yapılmaktadır.

İllerden gelecek verilere göre riskli iller az riskli iller kategorisine geçebileceği gibi riski az olan iller de riskli iller kategorisine çıkabilmektedir. Bu ise okullarda yüz yüze eğitimin olmaması hafta sonu yasağı gibi bir takım yasakları beraberinde getirmektedir. İşte bu şekilde olumsuz bir tablonun yaşanmaması ve NORMALLEŞMEnin kontrollü de olsa olabilmesi için tüm vatandaşlarımızın kurallara uygun davranmaları gerekmektedir.

Vali Ali Yerlikaya: ”İstanbullulara Güveniyorum”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın