İdari İzinler Ne Zaman Sona Erecek

İdari İzinler Ne Zaman Sona Erecek
İdari İzinler Ne Zaman Sona Erecek
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kimin Ne Kadar İzni Var?

Ülkemizde ilk korona virüs vakası 11 Mart 2020 tarihinde görülmüştü. İlk olarak Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile 16 Mart 2020 tarihinde 12 günlük idari izin verildi. Bu izin 60 yaş üstü kamu çalışanları, kronik hastalığı olanlar, engelliler ve hamileleri kapsıyordu. 

22 Mart tarihinde ise okulların uzaktan eğitime geçmesi nedeniyle bazı kamu personelleri izinli sayıldı. Okul öncesi ve ilköğretim çağında çocuğu bulunan kadın kamu çalışanları için de idari izin verildi. İdari izinli olan tüm kamu çalışanlarının izinleri de belirsiz süreli olarak uzatıldı. 

Şu an itibariyle hamileler, süt izni kullananlar, engelliler, yönetici pozisyonlarındakiler hariç olmak üzere 60 yaş üstüdekiler ile Sağlık Bakanlığının belirlediği risk grubunda olanlar idari izinlidir. Risk grubundakiler ise bağışıklık sorunu olanlar, kanser hastaları, kronik solunum yolu hastaları, obezite ve diyabet, kalp damar hastaları, organ nakli olanlar ile kronik hastalardır. 

Normalleşme Kapsamında Karar Verilecek

Salgın hastalık nedeniyle verilen idari iznin yasal bir zemini yoktur. Bu nedenle iznin verildiği Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile yapılacak olan yeni düzenlemeler ile süreç belirlenecektir. Normalleşme kapsamında idari izinler de kaldırılacaktır. Bunun için çıkacak olan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi beklenmelidir. İznin ne zaman kaldırılacağı şu an için belli değildir.

İdari İzinler Ne Zaman Sona Erecek

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın