Ramazan’da Çokça Tüketilen Hurmanın Faydaları

Ramazan’da Çokça Tüketilen Hurmanın Faydaları
Ramazan’da Çokça Tüketilen Hurmanın Faydaları
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Faydaları Neler?

Ramazan ayında orucun hurma ile açılması hem bir gelenek hem de sünnettir. Hurmanın karbonhidrat miktarı yüksektir ve meyve şekeri içerir. Yüksek enerji sağlayan hurma ile açılan oruç, tatlı ihtiyacını baskılayacaktır. Böylece iştah bir miktar kapanarak daha az yemek yenilecektir. Düşen kan şekerini de dengeleyecektir. Diyabeti olan kişiler ise hurma yerine zeytinle orucunu açabilecektir.

Hurma lifli bir besin olması ile sindirim sistemine yardımcı olacaktır. Ayrıca potasyum, fosfor, demir, omega 3, magnezyum, kalsiyum, sodyum, demir, çinko, selenyum gibi pek çok mineral bulundurur. B vitaminleri ile A ve C vitaminlerini de içerecektir. Hurma oldukça besleyici ve sağlıklı bir besindir.

Hurmadan en iyi şekilde faydalanmak için günde 2-3 tane yemek gerekir. İftardan sonra canınız tatlı istiyorsa 2-3 hurma ile birkaç tane ceviz ya da badem yemek tatlı ihtiyacınızı bastıracaktır.

Hurmanın faydaları oldukça çoktur. Tokluk hissi verir, bağışıklığı güçlendirir, kabızlığı önler, kalp sağlığını korur. Hurma göz sağlığını korur ve hastalık oluşmasını önler. Hurma enerji verir, sinir sistemini güçlendirir. Kemikleri güçlendirir ve kemik erimesini önler.

Bu kadar çok faydası olan hurma, sadece Ramazan ayında değil her zaman tüketilmelidir. Günde 2-3 hurma tüketmek oldukça sağlıklıdır. Yaş hurma kurusuna göre daha yüksek besin değeri içerir.

Ramazan’da Çokça Tüketilen Hurmanın Faydaları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın