İkinci El Araç İlanlarına Yeni Düzenlemeler Gelecek

İkinci El Araç İlanlarına Yeni Düzenlemeler Gelecek
İkinci El Araç İlanlarına Yeni Düzenlemeler Gelecek
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Herkes İlan Veremeyecek

İkinci el araç ilanı verilen internet sitelerinde hem bireysel hem de ticari satışlar yapılıyor. Ancak verilen bu ilanlar arasında sahte olanlar da çıkıyor. Satışın gerçekleşmediği bu ilanlarda müşterilerden kapora alınarak dolandırıcılık işlemleri gerçekleştirilmektedir. Ayrıca bu tür sitelerde satıcıya satış sonrasında puan verilmemesi de satıcının güvenilirliğinin tespit edilmesini zorlaştırmaktadır.

Bu tür dolandırıcılıklara son verilebilmesi için sadece kendisine yetki verilen kişilerin satış yapabilmesi sağlanacak. Şirketler açısından yetki belgesi düzenlenmesi amaçlanıyor. Bireyler için ise TC kimlik numarası ile ilanın verilmesi amaçlanıyor. Böylelikle olası bir dolandırıcılık durumunda kişinin bulunması sağlanacak ve cezai işlem uygulanacaktır. Dolandırıcılık yapanların da yeniden satış yapması da engellenecektir. Bu sayede kapsamlı ve caydırıcı tedbirler hayata geçirilmiş olacak.

İkinci el araç satan kişilerin yükümlülüklerini yerine getirmeleri ve belirli bir süre boyunca parça garantisi de vermeleri istenecek. Ancak aracı konumunda olan internet sitelerine böyle bir yükümlülük getirilmeyecek. Bu siteler sadece kontrolün sağlanması adına gerekli denetimlerin yapılmasını sağlayacak.

Ticaret Bakanlığı tarafından denetlenecek tüm bu hususlar için kanun teklifi hazırlanarak Meclis’e sunulması planlanıyor. Taslak üzerinde görüşmeler yapılarak son haline karar verilecek. Ardından oylanarak kabul edilen teklif yasalaşacak ve tüm Türkiye genelinde uygulanmaya başlayacak.

İkinci El Araç İlanlarına Yeni Düzenlemeler Gelecek

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın