İngiltere İkinci Dalgaya Karşı 3 Milyar Sterlin Kaynak Ayırdı

İngiltere İkinci Dalgaya Karşı 3 Milyar Sterlin Kaynak Ayırdı
İngiltere İkinci Dalgaya Karşı 3 Milyar Sterlin Kaynak Ayırdı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İngiltere salgının en başında bilinene göre yüksek tedbir almadı. Alınmayan tedbirlere yönelik salgının aşırı bir şekilde yoğunlaşması ile genel olarak panik haline kapılan ülkede sonradan alınan tedbirler ise üst seviyeye çekildi.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, corona virüs salgın pandemi nedeni ile alınan tedbirlerin ilk dalganın ortalarında üst seviyeye çekildiğini belirtti. Özellikle tüm dünyanın yüksek can kayıpları verdiği bu hastalık sürecinde insanların sosyal mesafe evde kalma kurallarına uyması konusunda sürekli olarak uyarıldığını ve uymayan vatandaşların bu husus ile ilgili cezai işlemlere tutulduğunu belirtti.

İngiltere başbakanı Boris Johnson, alınan tedbirler doğrultusunda olası bir ikinci dalga ile karşılaşılmayacağını ancak virüsün mutasyonlarının da yine ikinci bir dalga oluşturabileceği konusunda da gerekli ekonomik tedbirlerin alınması gerektiğini bu konu ile ilgili görüşmelerin sağlandığını belirtti.

Alınan tedbirler ve kararlar doğrultusunda özellikle corona virüs ikinci dalga ekonomik kurallardan bahsetti. Olası bir ikinci dalganın önümüzdeki kış aylarında gelebileceğini öngördüğünü ve bu konuda kış aylarının ekonomiyi de yüksek derecede etkileyeceğini belirtti. Bu anlamda halkın daha büyük sorunlar ile karşılaşmaması adına 3 Milyar Sterlin gibi bir bütçe ayrıldığını belirten Johnson, aynı zamanda sadece corona virüs pandemi hastanesi olarak açılan Nightingale hastenelerinin de kış sonuna kadar kesin olarak, önümüzdeki yıl Mart ayına kadar da ayakta tedavi için açık kalabileceğini duyurdu. 
Hem sağlık sektörü çalışanları hem de halkın sağlığı açısından normal servis hasta yakınlarının işsizlik durumunda da aylık 1000 Sterlin ek bütçe kaynağının da yine ikinci dalga söz konusu durumu olursa devam edeceğini, ülkenin bütçe olarak bu duruma hazırlık aşamasının sıkı bir şekilde sağlandığı belirtildi.

Bilim insanlarının söylemlerine göre olası bir ikinci dalga durumu, 2021 yılının Ocak sonu Şubat başı gibi yaşanabileceği belirtildi. Bu bağlamda her bir vatandaşın kendi tedbirlerini de alması gerektiği vurgulandı.

İngiltere İkinci Dalgaya Karşı 3 Milyar Sterlin Kaynak Ayırdı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın