İşçilerin Kaldığı Konteynerde Korkutan Yangın

İşçilerin Kaldığı Konteynerde Korkutan Yangın
İşçilerin Kaldığı Konteynerde Korkutan Yangın
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de işçilerin ne denli zor ve kötü şartlarda çalıştığının bir örneği İstanbul Esenyurt’ta yaşandı. İşçilerin çalıştığı şantiye alanında bulunan ve çalışanları kaldığı konteynerlerde sebebi henüz tespit edilemeyen bir nedenle yangı çıktı. Şantiye çalışanlarının ihbarı üzerine olay yerine kısa sürede itfaiye ekipleri zevk edildi. İtfaiye ekiplerinin zamanında mücadelesi ile yangın kısa sürede herhangi bir can kaybı yaşanmadan söndürüldü.

Yangının Çalışma Esnasında Olması Can Kaybını Önledi

İşçilerin çalıştığı şantiye alanında çıkan yangında herhangi bir can kaybı yaşanmasında ise yangının çıkış zamanının işçilerin inşaat alanında çalıştığı esnada yolmasının büyük bir etkisi olduğu belirtiliyor. Aksi taktirde işçilerin uyudukları zamanda yaşanabilecek bir yangında çok sayıda can kaybının olabileceği ifade ediliyor. Yangının çıkma nedeni henüz tespit edilmese de İtfaiye ekipleri soğutma çalışmalarından sonra yangın yerinde incelemelerde bulunuyor. Bu inceleme sonrasında yangının çıkış nedeninin detaylı itfaiye raporu sonrasında belli olacağı belirtiliyor.

Aynı anda birçok konteynerde yangının çıkması ise akıllara kundaklama şüphesini getiriyor. Polis ekiplerde yangınla ilgili itfaiye raporundan sonra olay ile ilgili soruşturmaya gerek olup olmadığına karar verecek. Raporun 48 saat içerisinde hazırlanması ile birlikte olayın nedeni de tam olarak belli olmuş olacak. Kundaklama olması durumunda ise detaylı bir soruşturmaya başlanacağı bilgisi paylaşıldı.

İşçilere Gereken Değer Verilmiyor

Esenyurt ilçesinde çıkan konteyner yangınında en dikkat çekici husus ise hem konteyner yanında ne de şantiye içerisinde gerekli yangın söndürme tüp ve cihazlarının olmadığı gerçeği oluyor. Şantiyede bulunan yangın söndürme tüplerinin birçoğunun tarihinin geçmiş ve bozuk olması Türkiye’de işçi sınıfına verilen değeri bir kez daha gözler önüne seriyor. Yangın sonrasında olay yerine iş güvenliği uzmanlarının sevk edildiği ve şantieyede iş güvenliği ile ilgili detaylı bir inceleme başlatıldığı bilgisine ulaşıldı. Yanan konteynerler yerine ise akşam olmadan yeni ve tüm güvenlik önlemlerinin alındığı konteynerlerinin getirileceği şantiye görevlileri tarafından işçilere aktarıldığı görüldü.

İşçilerin Kaldığı Konteynerde Korkutan Yangın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın