Kahvehane ve Nargile Kafeler Kan Ağlıyor

Kahvehane ve Nargile Kafeler Kan Ağlıyor
Kahvehane ve Nargile Kafeler Kan Ağlıyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ülkemizde 1 haziran ile birlikte normalleşme süreci başlamıştı. İlk önce AVM’ler kapılarını açarken daha sonra kuaför, berber ve restoranlarda sosyal mesafe ve diğer şartları yerine getirmek kaydıyla açılmıştı. 1 Temmuz itibari ile internet ve Play Station kafelerde açıldı. Fakat bu süreçte kağıt ve taş oyunu oynana ve nargile hizmeti sunan yerler açılmalarına izin verilmesine rağmen nargile ve oyun oynamanın yasak olması ile birlikte adeta sinek ağlıyor. Birçok nargile kafe ve kahvehane sahibi ise artık iflas noktasına geldiklerini ve daha fazla dayanma güçlerinin kalmadıklarını belirtiyor.

Birçok İşletme İflas Noktasında

Yaklaşık 5 aydır kapalı olan bu işletme sahipleri iflas noktasına geldiklerini ifade ediyor. Özellikle en yoğun iş yapacakları yaz döneminde kapalı olmaları nedeniyle büyük zarar yaşadıklarını ifade eden işletme sahipleri devletten gerekli kural ve şartlara tam uyulması kaydı ile kahvelerde kâğıt ve taş oyunlarının oynanmasına izin verilmesini ve nargile kafelerde tekrardan nargile hizmeti sunulmaya başlanmasını talep ediyorlar. Türkiye’de sayıları 10 binleri buluna kahvehane ve nargile kafe pandemi süreci boyunca iş yapamıyor. Bu sebeple biriken fatura, kira ve vergi borçları nedeniyle bu işletmelerin yüzde 90’ına yakınının kapanma riski ile karşı karşıya olduğu uyarıları yapılıyor.

Bu Konuda Adım Atılabilir

Normal şartlarda Temmuz başında kahvehanelerde oyun oynamaya ve nargile hizmetinin sunulmasına izin verilmesi planlanıyordu. Fakat vaka sayısının son bir aydır 1000 sayısının düşmemesi ve riskin devam etmesi ile bu karardan vaz geçildiği ifade ediliyor. Özellikle nargile dumanının yayılma anlamında çok riskli olabileceği ifade ediliyor. Vaka sayılarında 1000’li rakamların altının görülmesi ile birlikte hükümet kanadında bu işletmelerin faaliyet sunmasına yön elik Ağustos başı ile birlikte kısmı bir izin verilebileceği ifade ediliyor. Fakat burada belirleyici olan noktanın vaka sayıları olacağı aksi taktirde yasağın devam edeceği yönünde iddialar bulunuyor.

Kahvehane ve Nargile Kafeler Kan Ağlıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın