İstanbul Sözleşmesi Kararları

İstanbul Sözleşmesi Kararları
İstanbul Sözleşmesi Kararları
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2011 yılında sözleşmenin detayları yayınlanmak ile beraber aynı zamanda da ilk imzalayan ülke olan Türkiye, son zamanlarda başta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da olmak üzere farklı siyasilerin bakış açıları tarafından değerlendirilmeye tabii tutulduğunda sözleşmenin tek taraflı olarak fesih konusunun da söz konusu olduğu gündeme getirildi.

1 Temmuz günü corona virüs pandemi salgını sebebi ile video konferans aracılığı ile Ak Parti Genişletişmiş İl Başkanları Toplantısında hem İstanbul Sözleşmesi maddeleri konusundaki özgün fikirleri dinledi hem de bu fikirleri ile ilgili kararlar doğrultusunda görüşmeler sağladı. 

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı 

Toplantı sırasınca birçok farklı konu konuşuldu. Konuşulan konular araında yer alan İstanbul Sözleşmesi tarafları oldu. Bu konuda fikirleri alan Erdoğan, görüşlerin değerlendirilmesini ve halk isteğine göre araştırmalar sonrasında halk talebi üzerine kaldırılması gerektiğini de belirtti.

Toplantı gerçekleştikten 2 gün sonra Ak Parti Genel Başkanvekili, Numan Kurtulmuş, yapmış olduğu açıklamada İstanbul sözleşmesinin imzalanması konusunun en baştan beri yanlış olduğunu ve bu yanlışın düzeltilmesi konusunun şu an hali hazırda gündemde olduğunu belirtti. Diğer taraftan Emine Bulut Cinayeti ardından yapılan kadın hakları yürüyüşlerinde İstanbul Sözleşmesi’ nin yürürlüğe geçmesi konusu gündemdeydi. Bu nedenle halkın bu konuda ikiye bölündüğünü belirten Numan Kurtulmuş, yine de bu sözleşmenin en başından beri imzalanmasının yanlış olduğunu söylemekten kaçınmadı. 

Sözleşmenin Kadınları Nasıl Koruduğu Merak Konusu 

Günümüzde kadın cinayetlerinin oranlarının il il arttığı konusunda hemen herkes hem fikir. Ancak bu cinayetlerinin önüne geçmek için yapılması gerekenlerin sınırlılığı da göze çarpmakta. Yukarıda da son dönemlerde tartışma konusu olan İstanbul Sözleşmesi kadınların her türlü sözlü veya fiili taciz, cinayet ve hakaret konusunda ağır maddeleri bulunan, kadın ve erkek eşitliğinin olabildiğince her konumda ve her ilde gerçekleştirmeyi hedefleyen bir projedir. Bu nedenle kadın hakları savunucuları bu konuda İstanbul sözleşmesinde pozitif bir taraf olarak yer almaktadır.

İstanbul Sözleşmesi Kararları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın