İşten Çıkarma Yasağı Uzuyor

İşten Çıkarma Yasağı Uzuyor
İşten Çıkarma Yasağı Uzuyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pandemi sürecinin ekonomik etkileri yavaş yavaş atlatılmaya başlansa da özellikle bazı sektörlerde toparlanmanın daha uzun süreci ve yavaş süreceğinden dolayı işten çıkarma yasağının uzatılmasına karar verildiği açıklandı. 17 Nisan tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından pandemi sürecinde işten çıkartılmanın geçici olarak yasaklandığı düzenleme yapılmıştı. 3 aylık olan düzenleme ise Cuma günü doluyordu. Bu yeni 1 aylık uzama ile birlikte işten çıkartmalar 17 Ağustos 2020 tarihine kadar geçici olarak tekrar yasaklanmış oldu.

Tekrar Uzatma Olabilir

Şimdilik işten çıkartmayı geçici süreli olarak yasaklayan düzenleme 1 ay uzatılsa da corona virüs salgınının seyrine göre tekrar değerlendirme yapılması bekleniyor. Özellikle havaların soğumaya başlaması ile birlikte ortaya çıkması muhtemel 2. dalga durumunda bu düzenlemenin tekrar uzatılması ya da tekrar hayata geçirilmesi planlanıyor. Dünya genelinde son 15 gündür vaka sayılarının 200 bin sayısının üzerinde seyretmesi ise ikinci dalga riskinin tahmin edilenden daha yüksek ve yakın olabileceğine işaret ediyor. Türkiye bu doğrultuda ilk dalgada olduğu gibi ikinci dalga içinde hem sağlık, hem ekonomik hem de çalışma anlamında tüm önlemleri alarak hazır olacağı belirtiliyor.

Çalışma Hayatında Ek Önlemler

Hükümet kanadında çalışanların tüm haklarını korumak ve süreci en iyi şekilde yönetmek adına tüm senaryolar için hazırlık yapılıyor. Olası iyi senaryo için ise 1 ay sonra kalkacak işten çıkarma yasağı sonrasında işten çıkarmaları en az seviyeye indirmek ve işverenlere bu konuda destek sağlamak amacıyla çeşitli paketler hazırlanıyor. İşverenlere yönelik olarak hazırlanan bu destek paketleri ile birlikte yasak sonrasında işte çıkarma durumlarının en aza indirilmesi amaçlanıyor.

Hatta Hazine ve Maliye bakanlığı 2020 yılının son çeyreği ve 2021 yılında istihdamı arttıracak ve işsizlik oranını tek haneli rakamlara çekecek düzenlemeler üzerinde çalışıyor. Yapılacak teşvik ve düzenleler ile istihdamın arttırılması ve bunun sürekli olacak hale getirilmesi amaçlanıyor. Burada en temel nokta ise pandemi sürecinin devam edip etmeyeceği oluyor.

İşten Çıkarma Yasağı Uzuyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın