Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığına Hukuk Branşı Eklendi

Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığına Hukuk Branşı Eklendi
Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığına Hukuk Branşı Eklendi
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Takdirle Karşılandı

Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlıklarında subay olarak görev yapan kimselere farklı branşlarda eğitimler verilmekteydi. Bu sayede personellerin uzmanlık alanları oluşturulmaktaydı. Jandarma bünyesinde bu tür branşların sayısı 17 iken Sahil Güvenlik Komutanlığı’nda da 3 idi. Her iki kuvvete hukuk branşının eklenmesi doğrultusunda yeni bir karar alındı. böylelikle Jandarma’da 18, Sahil Güvenlik Komutanlığı’nda da 4 branş olacak. 

Hukuk branşının her iki kuvvet komutanlığına da eklenmiş olması tüm herkes tarafından takdirle karşılandı. Böylelikle jandarma ve sahil güvenlik komutanlığı personellerinin kendilerini hukuk alanında geliştirmeleri sağlanacak ve alınacak kararlar hukuka daha uygun olacaktır. Bu durum idarenin muhatap kalmak zorunda olduğu hukuk süreçlerinin de azalmasını sağlayacaktır. Ayrıca vatandaşlar ve personeller de hukukun daha iyi uygulanmasına şahitlik edecektir.

Tüm kesimlerden takdirle karşılanan bu uygulama en kısa süre içerisinde hayata geçirilecek. Bu eğitimleri alan subaylar avukat olarak çalışamayacak. Zira avukatlık için sigortasız bir şekilde staj yapmak gereklidir. Eğer bu konuda farklı bir istisna getirilirse bu durumda avukatlık unvanı almalarının da önü açılabilir. Subay olanlar için de bu imkanın son derece önemli olduğunu ifade etmek gerekir. Yeni gelişmeler için sitemizi takipte kalınız.

Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığına Hukuk Branşı Eklendi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın