Kabinede Değişiklik Beklentileri Arttı

Kabinede Değişiklik Beklentileri Arttı
Kabinede Değişiklik Beklentileri Arttı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siyaset kulislerinde son günlerde bazı bakanlıklarda değişiklik yapılacağı ve bazı bakanlıkların bölünebileceği iddiaları sıklıkla dillendiriliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan performanslarından yeteri kadar memnun olmadığı bazı bakanları değiştirme isteği pandmei süreci ile birlikte bir süreliğine rafa kalkmıştı. Fakat corona virüsün ülkemizde kontrol altına alınması ile birlikte tekrar kabine değişikliği iddiaları yoğun bir şekilde dillendiriliyor.

Sağlık, Milli Eğitim, İç İşleri ve Ekonomi Bakanları Değişmiyor

Corona virüs pandemisi döneminde gösterdiği öz veri ve başarı ile Türk halkının güvenini kazanana Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve milli eğitim camiasında oldukça değer verilen Ziya Selçuk’un yeni kabinede de yerlerinin garanti olduğu iddia ediliyor. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın en güvendiği isimler arasında yer alan Ekonomi Bakanı Berat Albayrak ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun de yerlerinin garanti olduğu ifade ediliyor. Olası bir kabine değişikliğinde ise hangi bakanların yerini kaybedeceği büyük bir merak uyandırıyor. Ayrıca Ak Parti kulislerinde bakanlık görevi bekleyen bazı kişilerin şimdiden parti içi kulis faaliyetlerine başladığı iddia ediliyor.

Erken Seçim Hamlesi Olabilir

Siyaset uzmanları ise yapılacak bir kabine değişikliğinin erken seçime yönelik bir işaret olabileceğine inanıyor. Özellikle performansından memnun olmayan bakanların yerlerine parti tabanına olumlu sinyaller verecek bazı isimlerin getirilebileceği iddia ediliyor. Her ne kadar hem Cumhur Başkanı Erdoğan hem de MJHP lideri Devlet Bahçeli kesinlikle erken seçim olmayacağını söylese de kulislerde çeşitli senaryolar dolaşıyor.

Siyaset kulislerinde en çok dillendirilen senaryoya göre Ak Parti cephesi muhalefetin sürekli olarak erken seçim telaffuz etmesinden duyduğu rahatsızlık sonucu bu durumu millete şikâyet etmek ve gücü daha net bir şekilde eline almak için erken seçim kararını açıklayacak. Son dönemde yaşanan Ayasofya’nın ibadete açılması ve uzun vadeli uygun faizli kredi hamleleri ile birlikte Ak Parti’nin erken seçime yönelik yeni hamleleri yapması bekleniyor. Alınacak bir erken seçim kararının muhalefet partileri de dahil kimseyi şaşırtmayacağı düşünülüyor.

Kabinede Değişiklik Beklentileri Arttı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın