Kalfalık ve Ustalık Sınavlarının Tarihleri Ertelendi

Kalfalık ve Ustalık Sınavlarının Tarihleri Ertelendi
Kalfalık ve Ustalık Sınavlarının Tarihleri Ertelendi
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İkinci Erteleme

Daha önceden yayınlanan bir duyuru ile ustalık ve kalfalık sınavları Haziran ayına ertelenmişti. Haziran ayının yaklaşması ile birlikte adaylar sınavların ne zaman yapılacağı konusunda sorular sormaya başlamıştı. Bakanlık yeni yayınladığı bir resmi yazıyla sınav tarihlerinin Ağustos ayına ertelendiğini duyurdu. 

Gelişmelere Bakılacak

İkinci kez ertelenen ustalık ve kalfalık sınavının Ağustos döneminde gerçekleştirilip gerçekleştirilmeyeceği konusu henüz net değil. Zira Koronavirüste yaşanacak gelişmelere bağlı olarak yeni duyurular gelmeye devam edecek. Eğer vaka sayıları kontrol altına alınırsa bu durumda sınavların ertelenmesine gerek kalmayacaktır. Ancak vaka sayılarında beklenen düşüş yaşanmazsa sınavlar yeniden ertelenebilir. Sınava girecek adayların bu nedenle Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet sayfasını takip etmelerinde fayda vardır. 

Kontrollü Yeni Hayat

Vaka sayılarında düşüş yaşanması başarılırsa bu durumda kontrollü bir normalleşmeye gidilecektir. Dolayısıyla sınav yapılsa dahi sosyal mesafeye uyarak ve maskeli bir şekilde sınavın gerçekleşmesi söz konusu olacaktır. Uygulamalı sınavlar gerçekleştirileceği için uzaktan sınav yapılması pek mümkün görünmüyor. Ancak sınavlar uzun bir süre yapılamayacak olursa bu durumda ara bir formülün hayata geçirilmesi söz konusu olabilir. Yeni gelişmeler için sitemizde yayınladığımız haberleri takip edebilirsiniz. Böylelikle ustalık sınavı için en yeni duyuruları ve haberleri anında öğrenebilirsiniz.

Kalfalık ve Ustalık Sınavlarının Tarihleri Ertelendi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın